Title of a News Article

Molla Muhammed, Cemaati anlattı...

.

Molla Muhammed, Cemaati anlattı...
banner206
Mehmet Doğan: Zekatı ganimet yaptılar eleştirince hapse attılar

Paralel örgütün kumpas kurduğu Tahşiyeciler grubunun lideri Doğan, “Gülen’in ‘tesettür füruattır’ açıklamasına ve zekat adıyla topladıkları paraları ganimete çevirmelerine itiraz edince hapsedildik” dedi.

Kemal Gümüş ' ün haberi 

El Kaide ile bağlantısı olduğu iddiasıyla 2010 yılında yürütülen operasyonda gözaltına alınan ve  “Tahşiyeciler” adlı grubun lideri olduğu suçlamasıyla 17 ay cezaevinde tutuklu kalan emekli imam Mehmet Doğan, “paralel yapının” kendisini mağdur ettiğini söyledi. İstanbul merkezli “paralel yapı” operasyonuyla gündeme gelen 70 yaşındaki Mehmet Doğan (Molla Muhammet), 2010’da örgüt lideri iddiasıyla 17 ay hapse mahkum edildiğini anımsattı.

Zekat, sadaka ganimet yapıldı

Fethullah Gülen’in “Başörtüsü füruattır” sözünü, “Rumuzü’l Kur’an” adlı eserinde eleştirmesinden sonra paralel yapının hedefi haline geldiğini ve bundan dolayı da tutuklandığını belirten Doğan, şunları kaydetti: “Tesettür füruattandır denildi. Biz bu meseleyi Üstat Bediüzzaman’ın Tesettür Risalesi’ndeki izahatla ve başka ayetlerden bir araya getirerek, güzel bir şekilde ispat ettik. İnanmak ayrıdır, amel etmek ayrıdır. Eğer siz tesettürü yapmıyorsanız ayrı. Fakat tesettürü yapmak mecburidir. Teferrü denilince bir insan bunu kabul etmezse kafir olmaz ama inanmak mecburiyeti var. İnanmazsa, iman tehlikesi var. Bu gibi hadiseleri görünce yavaş yavaş kendi eserlerimde izahata başladım. Biz bunları yazınca birden bire o gizli örgütün maşaları, alemi İslam’da bir tane değildir. Ben Kur’an’dan anladığım şekilde söylüyorum. Türkiye’de çok cereyanları var, aynı dava peşindedirler. Bunların hepsi birleşerek bize bir tuzak kurdular. Müjde mi veriyorsun, tesettürü mü açıyorsun, git hapse gir dediler.” Doğan, zekatın bütün fakir fukaranın hakkı olduğunu ancak bazı cemaatlerin ganimet haline getirip bunu da meşrulaştırdığını ifade ederek, “Zekatı bu hale getirmek gizli bir örgütün oyunudur. Maşa olarak kullanılan hem örgüte hem de cemaate cevap verdim. ‘Bu haramdır’ dedim. Hata işlemişsem beşere karşı hata etmişimdir. Eğer kitaplarımda bilmeyerek hata etmişsem affımı Allah’tan isterim. İnşallah Kur’an’ın ayetini müdafaa etmişim. Her cezaya da razıyım” değerlendirmesinde bulundu.

Maşalar tövbe etsin

Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sen misin gizli örgüte karşı bu kadar konuşan? Çile aylarımda ellerimi kelepçelediler. Biz maşaları tanımıyoruz. Bizi hapse sokan o gizli cemiyettir. Maşa, maşalığını itiraf edip otursun, tövbe etsin. Ben hakkımı maşalara helal ediyorum. Ama bir şartla. Tövbe etsinler. Hak dini kabul etsinler. Ben hapse girerken, kalbim onlara ağlamış.”

 

Kynk. Stargazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195