Title of a News Article

MSB'den flaş açıklama

MSB'den flaş açıklama
banner206
Günlerdir konuşulan Suriye’deki teröristlere yönelik operasyon, dün saat 16.00'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından duyurduğu, ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın ilk kısmını hava operasyonları oluşturdu.

KARA HAREKATI DA BAŞLADI

Suriye’nin kuzeyindeki PYD/YPG mevzilerine düzenlenen hava operasyonları sürerken saat 22.35 sularında kara harekâtının da başladığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekatına başladı” ifadelerini kullandı. Askeri kaynaklar da Türk kara birliklerinin Resulayn ve Tel Abyad’da 4 koldan giriş yaptığını bildirdi.



Günün ilk ışıklarıyla da Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

Bu arada, kentteki çatışma sesleri Şanlıurfa Ceylanpınar'dan duyuluyor.

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Suriye sınır hattında yer alan beton bariyerlerin bazı noktalardan kaldırıldığı görüldü.

BİR AÇIKLAMA DA SOYLU’DAN

Bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kara operasyonunu doğruladı. Soylu, “Bu bir savaş değil. Bu bir terörle mücadele. Sınır ötesi harekat. Türkiye teröristlere ait bir kampı yok etmek üzere kendi adına meşru bir harekatın içerisinde. Uluslararası alanda meşru bir harekatın içerisinde” ifadelerini kullandı.

181 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI



MSB’den yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı” ifadeleri kullanıldı.

CAMİLERDE FETİH SURESİ OKUNDU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’nın başarılı şekilde tamamlanması için 81 ildeki 90 bin camide sabah namazının öncesinde Fetih Suresi okundu.

Dün yatsı namazı öncesinde de bazı camilerde Fetih Suresi okunmuş ve sela verilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından şu duyuruyu yapmıştı: “Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için yarın tüm camilerimizde sabah namazında Fetih Suresi okunacak, şanlı ordumuza dua edilecektir. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.”

Erbaş, bu sabah Ankara’daki Hacı Bayram Camii’nde sabah namazını kılan Ankaralılarla dua etti. Hacı Bayram Camii’nden naklen yayın yapıldı.

MACARİSTAN’DAN DESTEK

28 üyeli Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin sınır ötesine düzenleyeceği operasyon hakkında uyarı metni yayınlamaya hazırlandığı fakat Macaristan'ın bu ortak metne imza atmadığı ve veto ettiği ortaya çıktı.

Salı günü hazırlanan ve AB üyesi 27 ülke tarafından imzalanan metne Macaristan hiçbir gerekçe göstermeden imza atmadı. Salı günü hazırlanan ve Çarşamba günü AB üyesi 28 ülkenin imzası ile yayınlanması planlanan bildiri Macaristan'ın veto etmesi nedeni ile gecikti. Macaristan vetosuna gerekçe olarak "ülkeler sınırlarını savunabilir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195