Title of a News Article

Mücadeleye devam mesajı geldi...

.

Mücadeleye devam mesajı geldi...
banner206
 Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Mardin, Batman ve Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerine ilişkin, 'Problemimiz kayıp kaçak. Kaçak kullanımı önlemek için mücadeleye devam edeceğiz' dedi.

Gazetecilere verilen iftar yemeğinde konuşan Üstün, DEDAŞ olarak kaçak elektrik kullanmayan abonelerin hakkını korumak için kayıp kaçakla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Ticari bir şirket olarak satın aldıkları elektriğin bedelini ödemek için abonelere verdikleri elektriğin bedelini tahsil etme zorunda olduklarını belirten Üstün, 'Bir abone elektriği ücretsiz olarak kullanıyorsa bedelini devlet ödemiyor. Şuan var olan sistemle bu bedeli Türkiye'nin dört bir yanında bulunan aboneler ödüyor. Problemimiz kayıp kaçak, bunu düşürmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Kaçak kullanımı önlemek için mücadeleye devam edeceğiz' dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine bölgedeki elektrik kesintilerini de değerlendiren Üstün, şunları kaydetti: 

'Klimalar ve sulama motorlarının aynı anda çalıştığı zaman diliminde hiçbir şebeke bunu taşımıyor. Bu şebekenin taşımadığı durumlarda da bu sistem çok fazla yük taşıyamıyor. ve taşıyamadığı yerde de bir hattın külliyen yanması ya da trafonun patlaması yerine sistem kendini kapatıyor. Bölgenin çok fazla çektiği enerji yüzünden Türkiye'deki bütün enerji dengelerini bozuyoruz. Bu, elektrikte dalgalanmalara neden oluyor. Bu dalgalanmalar yüzünden bazı sanayiciler üretim yapamıyor. Bu bazen o kadar şiddetleniyor ki Ankara ve İstanbul'dan da hissediliyor. Bu yüzden bazen kesintiler DEDAŞ kaynaklı olmayabilir. Elektriği bize veren Türkiye Elektrik İdaresi AŞ kaynaklı da olabiliyor.'

Üstün, kaçak elektriğin bedelinin devlet tarafından ödendiği algısının yanlış olduğunu vurgulayarak, bedelin sadece bir kısmının oluşturulan havuzdan ödendiğini, yüzde 25 kayıp kaçağı ile devletin ödediği oranın arasında kalan kısmı kendilerinin ödediğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195