Title of a News Article

Muhtarlara müjde...

.

Muhtarlara müjde...
banner206

 Haliliye Belediyesi tarafından 19 mahalleye yapılacak olan Muhtar Evleri’nin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Fevzi Demirkol, muhtarların vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeleri için fiziki şartlarını iyileştirdiklerini söyledi.

Haliliye Belediyesi, merkez mahallelerde muhtar evi bulunmayan mahalle muhtarlarının fiziki şartlarını iyileştirmek için Muhtar Evi çalışması başlattı. 19 mahallede Muhtar Evi kurulması için çalışmalarını tamamlayan Haliliye Belediyesi, Şair Şevket Mahallesi Üçgen Park’ta toplu temel atma töreni düzenledi.  Törene, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ ile Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları Abdurrahman Yetkin, Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek, Şanlıurfa eski Milletvekili Müfit Yetkin, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve teşkilat üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, merkezde bulunan 32 mahallenin 13’ünde Muhtar Evi bulunduğunu, bu nedenle Muhtar Evi olmayan 19 mahallede bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Bu sayede muhtarların hizmet noktasında fiziki şartlarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Demirkol, “Haliliye de merkez mahallelerimizden 32 mahallemizin 13’ünde muhtar evi zaten vardı. Kalan 19 mahallemizin muhtar evlerini tamamlıyoruz. Muhtarlarımızın daha iyi fiziki şartlarda hizmet edebilmesini temin etmek ve onları bizim gözümüz, bizim kulağımız, bizim dilimiz olarak gördüğümüz için onların fiziki şartları ne kadar artarsa bizim hizmetlerimizin anlatılması, halkımızdan bize gelen taleplerin bize ulaşması ve ayrıca bizim sahada birebir olmamamızı temin eden muhtarlarımızın mekanlarının en iyi en rahat şekilde olmasını sağlamak için 19 muhtar evimizin toplu temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Teşrif ettikleri için hizmetlerimize destek oldukları için başta Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm yöneticilerimize, bize bu desteği sağlayan tüm halkımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“YEŞİLİ KORUMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yeşili korumak amaçlı yapılacak Muhtar Evleri’nin prefabrik olarak yapılacağını anlatan Başkan Demirkol, “Muhtarlarımızın teknolojiden faydalanması ve çocuklarımızın geleceğini birlikte dizayn etme adına bütün muhtar evlerimiz prefabriktir yeşili korumak amaçlanmıştır. Yeşili olduğu yerde betonarme yapıyı kabul etmediğimiz için prefabriktir” ifadelerini kullandı.

 

“MUHTARLARIMIZA BİLGİSAYAR EDİYORUZ”

Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının son kısmında muhtarların çalışmalarına yardımcı olmak adına merkez ve kırsalda bulunan toplam 169 mahalle muhtarına bilgisayar hediye edeceklerini söyledi. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“19 mahallemizin muhtar evinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz ama 32 mahallemizin kalan 13’üne de bir şeyler yapmamamız lazım çünkü siz bizim elimizsiniz, dilimizsiniz, gözümüzsünüz kulağımızsınız o bakımdan kent merkezinde ki 32 mahallemizin tüm muhtarlarına birer bilgisayar hediye ediyoruz. Biz sadece kent değiliz birde kırsalda muhtarlarımız var. Kırsaldaki 137 muhtarımıza da bilgisayar hediye ediyoruz.  Bizde hizmet daha öncesinde de söylediğimiz gibi hizmet anlayışımız budur ezan okunduğu zaman iftar sofrası hazır olur.  Bizde hizmetler birine var birine yok şeklinde değil adil bir şekilde daha önceden vaat etmiştik adil, şeffaf dürüst ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceğiz dedik.”

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: MUHTARLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise yapılan çalışmalar için Haliliye Belediyesi’ne teşekkür ederek, “19 adet muhtar evimizin tüm mahallelere hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerde emeği geçen Haliliye Belediyemizin Belediye Başkanımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

VALİ KÜÇÜK: MUHTARLARIMIZA MEKAN KAZANDIRILDI

Vali İzzettin Küçük ise muhtarların yerel yönetimin ilk basamağı olduğunu ve bu nedenle kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Haliliye’deki 19 muhtara yeni mekan kazandırıldığının da altını çizen Vali Küçük, “Bu binalar bu ihtiyaçtan doğuyor. Ben Haliliye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum sağ olsun var olsun. Onların hepsine birer mekan kazandırdı. Hizmetlerin daha iyi yürütülmesi için” dedi.

 

BAKAN ÇELİK: FEVZİ BAŞKANI TEBRİK EDİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik de, çevreye duyarlı muhtarlıkların doğru olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Belediye başkanlarımızın hizmetleri var onlara yetişmeye çalışıyoruz. Şimdi Haliliye Belediyemiz Devteşti’de 30 bin metre karelik bir park için hazırlıklarını tamamlıyor. Şanlıurfa yeşeriyor. Şanlıurfa gelişiyor kalkınıyor hareketleniyor.  Esas işin motorunu muhtarlarımız gerçekleştiriyor. Muhtarlarımız vatandaşlarımızla birebir muhataplar en yakında sorunları bire bir yaşayan kardeşlerimiz muhtarlarımız.  Dolayısıyla muhtarlarımızın mekanlarının çalışma ortamlarının güzelleşmesi sağlıklı olması önemli. Çevreye duyarlı bir muhtarlık binası doğru olandır. Fevzi Başkan’da bunu yapıyor tebrik ediyoruz teşekkür ediyoruz. “

Konuşmaların ardından butona basılarak Muhtar Evi’nin ilk temeli atıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195