Title of a News Article

Müslüm Yanmaz canlı yayında açıkladı

.

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Başkanı Şanlıurfalı İş Adamı Müslüm Yanmaz, “Seralarda arılı sistemle yetiştirilen bir ürünü lütfen tüketin, ömrünüz uzasın” dedi.

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Başkanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Müslüm Yanmaz, Bloomberg Hd kanalında İrfan Donat tarafından hazırlanan Tarım Analiz programına konuk oldu. Programda ‘Topraksız Tarım’ ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yanmaz, “Biz topraksız tarımda arı da kullanmak zorundayız, tozlamayı arılar yapıyor. Çünkü seralarda rüzgâr yok, o arı da bizim kontrol aracımız. Arılı sistemle yetiştirilen bir ürünü lütfen tüketin, ömrünüz uzasın” dedi.

Topraksız tarımı anlatan Yanmaz, “Neden topraksız tarım? Topraksızın asıl ana nedeni ihracat şansımızı daha da iyi bir hale getirmek. Topraksız tarımdan yetiştirdiğimiz ürünlerin raf ürünleri daha yüksek oluyor. Topraktan meydana gelen her türlü hastalığı engellemiş oluyoruz. Bitkiyi istediğimiz oranda istediğimiz minerali ve makro maddeleri verebiliyoruz. Bu noktada raf ömrünü uzatıyoruz ve ihracat şansımız artıyor. Topraklı ile topraksız arasında özellikle bizim işletmelerimizde tüm seracılarımız topraklı tarımdan topraksız tarıma geçme modelini uyguluyorlar. Biz topraklı üretim de yaptık uzun yıllar boyunca özellikle 2000’li yıllardan sonra Hollanda modelini üretmeye başladık. Artık Türkiye’de de topraklı tarımdan topraksız tarıma geçiş başladı. Biz topraksız tarımda arı da kullanmak zorundayız, tozlamayı arılar yapıyor. Çünkü seralarda rüzgâr yok, o arı da bizim kontrol aracımız. Arılı sistemle yetiştirilen bir ürünü lütfen tüketin, ömrünüz uzasın” diye ifade etti. 

Türkiye’de şuanda 650 bin dönüm örtü altı tarım yapıldığına da dikkat çeken Yanmaz, “Bu 650 Bin dönüm yapılan örtü altı tarımdan yaklaşık bizim topraksızımız 10 Bin dekar civarındadır” diye kaydetti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER