Title of a News Article

Nereden hangi maskeyi almalıyız?

Nereden hangi maskeyi almalıyız?
banner206

Dünyayı saran Koronavirüsü etkisini sürdürmeye devam ediyor. Virüsten kendimizi nasıl koruyabiliriz. Maskenin bu durumda gösterdiği işlev ne kadar? Peki sağlıklı bir maskeye nasıl sahip olabiliriz...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Koronavirüsü son bir aydır etkisini gösteriyor. Vatandaşların kendini bu virüsten koruyabilmeleri adına aldıkları tedbirler doğrultusunda, maske, eldiven, dezenfektan gibi koruyucular şimdiler de yok satıyor. Özellikle sertifikalı güvenilir ürünler yalnızca medikallerde ve eczanelerde satılıyor. 

Maske deyip geçmemek lazım. Korona virüsü el, yüz, burun ve ağızdan bulaşıyor. Hapşurma, öksürme, toplumsal alanlarda ciddi bir şekilde koruyuculuğunu gösteren maskeleri nereden temin etmemiz gerekiyor. Sağlıklı koruyucu maskeler medikallerde ve eczanelerde satışa devam ediyor.

Peki merdiven altı maskeler?

Medikal ve eczanelerin yanı sıra bugünlerde yoğun talep alan maskeler merdiven altı sağlıksız koşullarda üretilip karaborsa usulü satılıyor. Şanlıurfa'da, birçok medikalci bir araya gelerek il Sağlık Müdürlüğüne gittiler. İzinsiz üretilen ve en önemlisi sağlık koşullarına uygunsuz üretilen maskelerin bir an önce durdurulup satışına son verilmesini isteyen Urfalı esnaf, şikayetlerini il Müdürü Emre Erkuş'a ilettiler. 

Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut ve çok sayıda medikalcinin ziyareti sonrası, il Müdürlüğünün bu konuyu takip edecekleri belirtildi. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195