Title of a News Article

Normale dönen bölgede hayvanlar aşılandı

Normale dönen bölgede hayvanlar aşılandı
banner206

Barış Pınarı Harekâtı ile ekonomik ve sosyal hayatın yeniden inşa edildiği Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik faaliyetler devam ediyor.

Resulayn’da hayvancılığın geliştirilmesi ve hastalıklara karşı koruma sağlanması amacıyla, SUDKOM bünyesinde bölgede Haziran ayından itibaren çalışmalara başlayan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü çalışanları, iki tur aşılama programı kapsamında 149 bin 883 küçükbaş hayvana veba, 17 bin 86 küçükbaş ve 1.626 sığıra şap, 123 adet köpeğe de kuduz aşısı yaptı.

26 Eylül 2020 tarihinde tamamlanan aşılama programı kapsamında Resulayn ilçe merkezi, bağlı beldeler ve köyleri olmak üzere 172 yerleşim biriminde çalışmalarını sürdüren Veteriner Hekimlerine, Ceylanpınar Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü de destek verdi.

Telabyad’da da devam eden aşılama çalışmalarında şimdiye kadar 220 bin 393 küçükbaş, 1.247 büyükbaş ve 215 köpek hastalıklara karşı aşılandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195