Title of a News Article

O asker neden cinnet geçirdi?

O asker neden cinnet geçirdi?
banner206
 ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu’nda görev yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’i tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ilk etapta Suriye tarafından ateş açıldığı sanılan olayın, bir askerin geçirdiği cinnet sonrası gerçekleştiğini söyledi.

Olay, dün gece ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1'inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut Aslan'ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.

İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'e ateş açtı. Umut Aslan, daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra intihar etti. Olayda 3 asker de olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hayatını kaybeden askerler Umut Aslan'ın Malatya, Kadir Yıldız'ın Kastamonu ve Ramazan Yel'in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

 

VALİ: CİNNET

Askeri yetkililer, olayın terör saldırısı olmadığını belirtirken, "Olay, bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesidir" diye açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız soruşturma hadisenin bir terör hadisesi olmadığı, cinnet hadisesi şeklinde. Otopsi ardından askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız. Olay yerinden ilimize otopsi için gelecekler. Dün geceden beri yaptığımız tetik, araştırma askerimizin silahından çıktığı doğrultusundadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195