Title of a News Article

O bayrak indirildi

O bayrak indirildi
banner206

 Süleyman Şah'ın yeni mekanı Eşme'ye ikinci Türk bayrağı dikildi. Yeni yerleşkenin 100 metre yakınında bulunan bir evin çatısındaki YPG bayrağı ise indirildi.

Şah Fırat Operasyonu ile tahliye edilen Süleyman Şah ve iki süvarisinin naaşlarının defnedileceği Suriye Eşmesi'ndeki türbe inşaatı hızla sürüyor.

 

ŞAH FIRAT OPERASYONU GELİŞMELERİ

Yoğun güvenlik önlemleri altında 200 askerin yürüttüğü çalışmaların 3 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Sınıra 253 metre uzaktaki yeni türbe Türkiye'den ziyaretçilerin kolaylıkla gidebileceği bir uzaklıkta bulunuyor.

 

HİLAL ŞEKLİNDE YOL

Süleyman Şah türbesinin taşındığı stratejik bir tepeye kurulan ve yüzü Türkiye sınırına dönük Eşme basına açıldı. 10 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni Süleyman Şah Saygı Karakolu için bir taraftan mayınlar temizlenirken, diğer tarafından tel örgüler çekiliyor, iş makinaları yeni yollar açıyor. Türbeye açılan yol kavisli ve kolay erişimin sağlanması için yatay şekilde seyrediyor. Türkiye'deki Eşme köyünden bakıldığında hilali andırması planlanan yol için çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

 

YPG BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Alana Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndan getirtilen bayrağın hemen kuzey batısına ikinci bayrak da çekildi. Alınan bilgiye göre naaşların defledilmesi ile birlikte biri çok büyük olmak üzere Süleyman Şah ve süvarilerini temsilen 3 bayrak dikileceği ve her bayrağın başında 1 askerin 24 saat nöbet tutacağı belirtiliyor. Ayrıca türbenin 100 metre uzağındaki bir evin çatısındaki YPG bayrağı konusunda da yetkililer köy ahalisiyle konuşarak türbeye yakın bayrağı alandan indirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195