Title of a News Article

O birlikler ilk kez kullanılacak

.

O birlikler ilk kez kullanılacak
banner206
Askere sınır hattına olası saldırı durumunda, 7 kilometreye kadar sıcak takip emri verildi. 1996 yılından bu yana Kuzey Irak'ta konuşlu bulunan Türk askerleri de teyakkuz haline geçti. Sıcak takiple bu birlikler de ilk kez operasyona katılacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik 24 Temmuz'da başlatılan hava operasyonları sürerken, askeri yetkililer operasyonların 11 günlük bilançosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletti. TSK'nın tüm bölgeyi 24 saat gözetim altında tuttuğu vurgulanan raporda, Irak'ın kuzeyinin insansız hava araçlarıyla yakın takibe alındığı kaydedildi. Rapora göre, ilk günlerdeki hava operasyonları İHA'lardan gelen görüntüler sonrası başladı ve 5'er uçak eşzamanlı olarak görev icra etti. Sonraki aşamada ise PKK yuvalarına yönelik harekâta katılan jet sayısı 35'e ulaştı ve bu jetleri geçtiğimiz yıl Türk Hava Kuvvetleri envanterine giren havadan ihbar ve kontrol uçağı 'Kuzey' koordine etti.

SİLAHLAR GÖMÜLDÜ
3 yıl aradan sonra düzenlenen hava operasyonlarında hem Türkiye'ye 269 kilometre uzaklıkta bulunan Kandil bölgesi hem de sınır boylarındaki terörist kampları vuruldu. Kuzey Irak'taki kaynaklardan edinilen bilgilere göre, örgütün Basyan, Çemço, Zap, Hınere ve Levje'deki 9 ağır silah deposu tamamen kullanılamaz hale getirildi. Çözüm sürecini istismar ederek 3 yıldan beri ağır silah yığınağı yapan örgütün, bu bölgelerde depolanan mühimmatında yüzde 80'lik bir kaybın yaşandığı iddia ediliyor.

ÖRGÜT REVİRİ YERLEBİR
PKK'nın bir süredir Türkiye sınır hattına yakın iki farklı kampta inşa ettirdiği ve olası yoğun çatışmalardan sonra örgüt militanları için kullanılmak üzere teçhiz ettiği sağlık tesisleri de bombalanan noktalar arasında yeraldı. Hakurk ve Zap'ta bulunan ve içinde orta ölçekte ameliyathanelerin yeraldığı bu terörist revirleri, şu an kullanılamaz halde. TSK'nın hazırladığı rapor ise 24 Temmuz-4 Ağustos arası icra edilen hava harekâtının ayrıntılarını gün gün ortaya döktü.2'si yaralı 4 terörist yakalandıGenelkurmay Başkanlığı, Bingöl'ün Ilıcılar beldesinde güvenlik güçleriyle köye sızmaya çalışan teröristler arasında çatışma yaşandığını ve 1'i yaralı olmak üzere 2 teröristin yakalandığını bildirdi. Aynı saatlerde Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü kırsalında ise eylem hazırlığındaki bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile çıkan çatışmada yine 1'i yaralı 2 terörist daha ele geçirildi. Bitlis'teki TOKİ Polis Lojmanları koruma noktasına önceki gün PKK'lıların saldırısında en az bir teröristin ağır yaralandığı anlaşıldı. Saldırı sonrası 5 teröristin kaçtığı araç, Tatvan'da ele geçirildi. Terk edilmiş haldeki aracın ön camında kurşun delikleri ve içinde ise yoğun kan izlerinin bulunduğunu öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Diyarbakır-Kulp'ta ise jandarmaya saldıran PKK'lılar, anında karşılık verilmesi üzerine kaçtı.7 kilometre gireceklerTerör örgütü sınır dışına çekilinceye kadar operasyonlar sürecek. Ayrıca sınırda görevli komandolar, yurtiçinde eylem yapıp sınır ötesine kaçan PKK'lıları sıcak takibe alarak, Irak topraklarının 7 kilometre içine girebilecek. Bu arada 1996'dan Kuzey Irak'ta konuşlu Türk askeri birlikleri de operasyonlar için her an teyakkuzda olacak.

YURTDIŞI-KUZEY IRAK
* 24-25 Temmuz: Kuzey Irak'a yönelik muharip sorti sayısı 148, vurulan hedef sayısı 54, vuruş noktası 325.* 26 Temmuz: Sorti 1, vurulan hedef 2, vuruş noktası 2.* 28-29 Temmuz: Sorti 37, vurulan hedef 11, vuruş noktası 60.* 20-31 Temmuz: Sorti 73, vurulan hedef 26, vuruş noktası 96.* 1 Ağustos: Sorti 12, vurulan hedef 4, vuruş noktası 16.* 3 Ağustos: Sorti 2, vurulan hedef 5, vuruş noktası 5.* 4 Ağustos: Sorti 2, vurulan hedef 4, vuruş noktası 4.* Böylece 24 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasındaki harekâtta yurtdışı hedef bilançosu toplamda şöyle oluştu:* Muharip sorti 277, vurulan hedef sayısı 107 ve vuruş noktası 511.YURTiÇi-SINIR BÖLGESİ* 26 Temmuz: Muharip sorti sayısı 3, vurulan hedef sayısı 9, vuruş noktası 20.* 28 Temmuz: Sorti 2, vurulan hedef 4, vuruş noktası 4.* 28-29 Temmuz: Sorti 27, vurulan hedef 12, vuruş noktası 45.* 30-31 Temmuz: Sorti 19, vurulan hedef 19, vuruş noktası 19.* 1 Ağustos: Sorti 4, vurulan hedef 3, vuruş noktası 6.* 2 Ağustos: Sorti 2, vurulan hedef 4, vuruş noktası 4.* 4 Ağustos: Sorti 8, vurulan hedef 9 ve vuruş noktası 9.* Buna göre, 26 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde yurtiçindeki hava operasyonlarında sorti sayısı toplamda 65, vurulan hedef sayısı 60 ve vuruş noktası ise 107 oldu.Buzul Dağı ısınıyorGenelkurmay Başkanlığı, dünkü yurtiçi hava operasyonlarına ilişkin bir bilgi paylaştı. Genelkurmay, Hakkari'de Buzul Dağı ve İkiyaka bölgesindeki terörist hedeflerine dün düzenlenen hava harekâtında, 17 hedefin tam isabetle vurularak etkisiz hale getirildiğini kaydetti. (Yeni Şafak)

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195