Title of a News Article

O ilçe değişime hazırlanıyor

Şanlıurfa kent merkezinde yer alan Emniyet Caddesi'nde tamamladığı Prestij Caddesi uygulamasını tüm ilçelerde de tek tek hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Suruç'taki uygulama ile alt yapıyı sil baştan yeniliyor.

Suruç'taki Prestij Caddesinin alt yapısını üstlenen Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) ilçedeki çalışmalarını sürdürüyor.  İlçe merkezinde bulunan 11 Nisan Caddesinde yapılan çalışmalar kapsamında halk sağlığını tehdit eden asbest borular değiştirilerek yerine hem daha dayanıklı hem de halk sağlığı açısından daha kullanılabilir polietilen borular döşeniyor. Revize edilecek içme suyu hat uzunluğunun ise 6 bin metre olması planlanıyor.

Ayrıca yine aynı caddede bahar ve kış aylarında yoğun yaşanan su baskınlarının önüne geçilebilmesi adına başlatılan yağmur suyu şebeke hattı döşeme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında farklı çaplarda 2 bin 250 metre yağmur suyu drenaj hattı döşendi. Yapılan bu ve benzeri prestijli caddelerde tüm alt yapı çalışmalarını bitirmeyi planlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, uygulama kapsamında 5 bin 100 metre de kanalizasyon şebeke hattı döşemesi yapacak. Alt yapı çalışmalarının ardından asfalt ve cadde peyzaj düzenlemesini yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195