Title of a News Article

O İş tamam...

.

O İş tamam...
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi mekanlarda başlatmış olduğu restorasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından, tarihi yapıları turizme kazandırıyor.

Karakoyun deresi üzerinde bulunan  tarihi tescilli köprüleri turizme kazandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Justinyen Kemerinden sonra  Millet ve Hızmalı köprü'de  başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalar kapsamında köprüleri vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, mevcutta bulunan tarihi köprülerde; aydınlatma, derz çalışmaları, taş kaplama ve taş yüzeylerinin  temizlenmesiyle birlikte tarihi köprüleri turizme kazandırdı.

 

BÜYÜKŞEHİR'DEN TARİHİ CADDEDE RESTORASYON

Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Beykapısı mahallesinde yapmış olduğu restorasyon projesi doğrultusunda bölgede cephe ve meydan düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansının da desteği ile bölgede hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Tarihi caddede bulunan işyerleri ve binalarda; cephe kaplama, yalıtım, boya, dükkanların dış cepheleri ile sundurmalarının yenilenmesi için iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195