Title of a News Article

O proje ile ilgili beklenen adım atıldı

.

O proje ile ilgili beklenen adım atıldı
banner206

Şanlıurfa’da 11 Nisan Meydan Projesi kapsamında yer alan camii, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 11 Nisan Külliyesi adı altında Osmanlı ve Selçuklu mimarisine göre yapılacak camii, 2 kattan oluşacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Novada AVM arkasında yapılması planlanan camii projesi ile ilgili tanıtım yapıldı. Proje tanıtımına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ve İl Müftüsü İlhan Açık katıldı.

Başkan Çiftçi ve ekibi tarafından, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 11 Nisan Külliyesi projesi tanıtıldı.

Programda konuşan Nihat Çİftçi, bu proje 11 Nisan meydanı ile bir bütünlük teşkil edecek şekilde 30 metrelik bir çelik köprüye bağlanacağını belirterek, “İki katlı bir külliyeden oluşuyor. Önemli olan alt katta İslami İlimler ve Dinler Araştırma Merkezini Şanlıurfa’nın kullanımına sunacağız. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin birleştirilmesiyle 4 minareden oluşuyor. Şanlıurfa’nın merkezine alanına yakışan bir projenin incelenmesi amacıyla bir araya geldik. 2017 Yılı sonunda bu projeyi bitirip Şanlıurfalıların hizmetine sunacağız” dedi.

Vali Güngör Azim Tuna da, yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyemizin şuan devam etmekte olan külliye çalışmasını hep birlikte yerinde görmek, incelemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu bizim için çok önemli bir proje. Önümüzdeki 5, 6 yıl sonrasını hayal edelim. Şuanda 2 Milyonu aşkın nüfusuyla o zaman beki Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra Türkiye’nin 4. Büyük ili olan bir Şanlıurfa. Organize sanayi bölgelerinin dolup taştığı, yeni yatırımlarla, fabrikalarla 100 Bin işçiye doğru çalışan nüfusuyla bir Şanlıurfa hayal edin. Tarımda, sanayide, turizmde her alanda daha iyi noktaya gelmiş hem Güneydoğu Anadolu Projesinin hem Türkiye’nin, İslam Dünyasının en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Şanlıurfa’nın geldiği noktayı düşünün, hayal edin. O zaman bizim bu külliyelere, ibadethanelere ne kadar ihtiyacımız olacağını göreceksiniz. Bu projede emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye ifade etti.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise, camilerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.Şanlıurfa’da yapılan yatırımlara da vurgu yapan Kaçar, “Bu projelerin bitmesi durumunda birkaç yıl içerisinde Şanlıurfa çok daha farklı bir olacak” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195