Title of a News Article

O Urfalıya şok! 5 Yıl hapsi isteniyor

.

O Urfalıya şok! 5 Yıl hapsi isteniyor
banner206

Fethiye’de yaşayan Şanlıurfalı çiftçi İbrahim Ç.’ı, bir şehit cenazesinin ardından evinden zorla alarak meydana götürüp döven, zorla Atatürk büstü öptüren 7 kişi hakkında 4 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çay hakkında ise Facebook’ta PYD’yi övdüğü gerekçesiyle “örgüt propagandası” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca Ç.’a, kendisini döven saldırganı telefonla arayıp tehdit ettiği iddiasıyla 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Hürriyet’in haberine göre; İddianameye göre paylaşımları gören komşuları Mehmet A. Y., Çağatay Ş., Hakan T. ve İlker A.; Ç.’ı evini basarak tekme, tokat ve sopalarla dövdükten sonra zorla araçlarına bindirdi. Kumluova’ya götürülen Ç.’a Atatürk büstü öptürüldü. Ç. büstten indirildikten sonra bir süre daha dövüldü.

Ç.’ı döven 7 saldırgan hakkında “cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kemik kırığına neden olacak şekilde yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından 4 yıldan 19 yıla; Ç. hakkında ise “terör örgütü propagandası” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Ç.’ı meydanda döven 14 kişi ve görevini yerine getirmediği iddia edilen jandarma görevlileri hakkında ”delil bulunamadığı” gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Bu arada Ç.’a, kendisini dövüp zorla ilçe merkezine götüren Hakan T.’a telefonda, “Siz beni öldüremediniz, ben sizi öldüreceğim. Kumluova’nın giriş çıkışlarını çok iyi biliyorum. Beni linç etmek isteyen herkesi öldüreceğim” dediği iddiasıyla dava açıldı.

Ç. ifadesinde, T.’un 8 yıllık komşusu olduğunu belirterek, “Telefonla aradığım doğrudur. Ancak tehdit etmedim. ‘8 yıl komşuluk yaptık, birlikte yiyip içtik, neden böyle yaptınız’ diye sordum” dedi.

Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Nisan’da biten davada, Ç.’ın telefonla araması yeterli delil sayılarak, “tehdit” suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verildi, ceza ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195