Title of a News Article

O yetki Büyükşehir Belediyesinden alındı!

O yetki Büyükşehir Belediyesinden alındı!
banner206

Büyükşehir Belediyelerinin alışveriş merkezlerine ruhsat, yapı kullanma ve işyeri açma belgesi verme yetkisi sınırlandırılarak ilçe beledilerine devredildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Alışveriş Merkezleri Merkezi Yönetmeliği değişikliğine göre, AVM’lere yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi büyükşehir olan yerlerde büyükşehir belediyesine; diğer yerlerde belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde ilgili belediyelere, belediye sınırları ve mücavir alanlar dışında ise il özel idarelerine ait olacak.

Ancak büyükşehir olan yerlerde ilçe belediyelerinin mülkiyetinde ve sınırları içinde bulunan arsa üzerine inşa edilen ve konut sayısı işyeri sayısından fazla olan karma projelerde yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi ilçe belediyesine ait olacak.

Değişiklikten önce, büyükşehirlerde yetki ilçe belediyelerinde değil büyükşehir belediyelerinde idi. Değişiklikle, büyükşehirlerde ilçe belediyelerinin yaptığı AVM’lere ruhsat, yapı kullanma, izni, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme yetkisi büyükşehir belediyelerinden alınarak ilçe belediyelerine devredildi.

Değişiklikten önce yönetmelik şu şekilde idi:

“Alışveriş merkezine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını verme, değiştirme ve yenileme yetkisi büyükşehir olan yerlerde büyükşehir belediyesine; diğer yerlerde belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde ilgili belediyelere, belediye sınırları ve mücavir alanlar dışında ise il özel idarelerine aittir.”

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195