Title of a News Article

Öcalan için yürüdüler

Öcalan için yürüdüler
banner206

 ŞANLIURFA'da, 'Öcalan'a özgürlük' sloganıyla yaklaşık 200 kişilik grup 135 kilometre mesafede bulunan Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi'ne doğru yürüyüş başlattı. Abdullah Öcalan'ın 66'ncı doğum gününü kutlamak için yola çıkan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup 4 gün sonra Ömerli'ye ulaşacak.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Abdullah Öcalan'ın 66'ıncı doğum gününü kutlamak amacıyla Şanlıurfa'dan Öcalan'ın doğum yeri olan Halfeti'nin Ömerli Mahallesine yürüyüş başlatıldı. Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde toplanan aralarında HDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, ilçe belediye başkanları ile HDP ve DBP yöneticileri ile bazı STK temsilcileri, üzerinde Öcalan fotoğrafı baskılı tişörtle Halfeti'ye doğru yürümeye başladı. DBP İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüşü düzenleme kararı aldıklarını belirterek, "Öcalan'ın özgürlüğü Türkiye'nin kalıcı barışını sağlayacaktır" dedi.

4 gün boyunca yaklaşık 135 kilometre yürüyecek olan grubun güzergah üzerindeki Suruç ilçesinde bir süre dinleneceği, buradan katılımlar ile Halfeti'ye geçecekleri bildirildi. 3 Nisan'da Halfeti'de bekleyenler ile buluşup etkinlik düzenleyecek kalabalık, 4 Nisan sabahı Öcalan'ın doğduğu Ömerli Mahallesi'ne yürüyecek.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195