Title of a News Article

Öcalan, yakalanma anını unutamıyor

.

Öcalan, yakalanma anını unutamıyor
banner206

İmralı heyeti görüşmelerinin tutanaklarında Öcalan'ın yakalanma anını hiç unutamadığı ortaya çıktı: Yerdeydim, üzerimde avını yakalamış kartal misali Engin Alan ve ekibi duruyordu.

Mezopotamya Yayınları tarafından Avrupa'da basılan 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa' (İmralı Notları) kitabında BDP-DBP-HDP heyetlerinin 14 Mart 2015'e kadar Öcalan'la yaptığı görüşmelerin tutanaklarında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

 

"ÜZERİMDE AVINI YAKALAMIŞ KARTAL GİBİ DURUYORDU"

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın kitaptan aktardıklarına göre; 26 Haziran 2014'te İmralı'da heyetle görüşen Öcalan, yakalanma anını ve sonrasında yaşananları unutamadığını belirterek, "O uçağa bindirilme anını hiç unutmam. Ben yerdeydim, üzerimde avını yakalamış kartal misali Engin Alan ve ekibi duruyordu. Tahmin etmedikleri kadar rahattım. O nedenle şaşırdılar. Ardından gözlerimi bağlayıp üç saat sonra açmışlardı. 'Hoş geldiniz' teranelerini o zaman sözde beni küçültmek için kullandılar." ifadelerine yer verdi.

 

"DEMİRTAŞ'A DEĞER VERİYORUM, GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Öcalan, Demirtaş'ı istemediğine dair ortaya atılan iddialara karşılık "'Apo onu istemiyor' diyorlar. Yalan söylüyorlar. Ben kendisine değer veriyorum, kendisini geliştirmek için çok çabalıyorum. Kendisi de mütevazı birisi, öğrenmeye çalışıyor. Selahattin'in Kürt siyasetini tanımasını, tüm 40 yıllık mücadelenin girdisini çıktısını bilmesini istiyorum." dedi.

 

"YETKİLERİMİ DEVLETMEYE HAZIRIM AMA... "

Başka lider çıkmaması için Öcalan'ın bazı isimlerin önünü kestiğine dair yapılan tartışmalara da değinen terör örgütü PKK lideri, sözlerine şöyle devam etti: "Ben daha önce Pervin Buldan ve Selahattin'e söyledim. Bütün yetkilerimi size vermeye hazır olduğumu söyledim. Ama 24 saat taşıyabilmeniz koşuluyla bunu ifade ettim. Bugün de söylüyorum. Taşıyabilen biri çıksın, ben bütün yetkilerimi vermeye hazırım. PKK dahil hiç kimse benim önderlik tarzımı geliştiremiyor. Öcalan'ı doğru anlamak hayatidir."

 

"SELAHATTİN DE UYGUNDUR AMA FİGEN OLUMLU ETKİ YARATIR "

Toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt siyasi hareketinin göstereceği aday konusu üzerine de görüşen Öcalan'a heyet, Demirtaş isminin öne çıktığını söyledi. Demirtaş ismini veto etmeyeceğini söyleyen Öcalan, heyetin Türk-Alevi bir isim üzerinde odaklanması gerektiğini savunarak, "Dün de Figen'i sıkıştırmaya çalıştılar. 'Kürt hareketi seni, Türk mayası olarak kullanıyor olmasın' diye sordular. Yoksa Selahattin de uygundur. Ama (Yüksakdağ'ın) Alevi ve Türk olması farklı çevrelerin kendi temsiliyetini görmesi açısından olumlu bir etki yaratır diye düşünüyorum." dedi.

 

ÖCALAN 3 İSİM ÖNERDİ

HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in, eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıcı Rıza Türmen ismi üzerinde odaklandıklarını söylemesi üzerine Öcalan, Önder'in kendisini, diğer bir HDP'li vekil Ertuğrul Kürkçü, Ufuk Uras ve Gençay Gürsoy isimlerini önerdi. Önder'in bu önerilere yanıtı şöyle oldu: "Kürkçü ile benim üniversite diplomamız yok. Uras'a sol çevrelerde ciddi bir tepki var. Gürsoy'un adaylığındaysa yeterince kabul görmeyebiliriz."

 

"EKMELEDDİN GİBİ BİR ADAY BULABİLİRDİK"

İstenilen gibi bir aday bulunamaması üzerine Öcalan, Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili bir itirazı olmadığını yineleyerek, "Daha geniş katmanları içerebilecek, hatta HDP'li olmayacak bir aday da olabilir. Milletvekili olması şart da değil. Ekmeleddin (İhsanoğlu) gibi bir adayı biz de bulabilirdik." dedi.

Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195