Title of a News Article

Öcalan'dan aşk mektubu

 Öcalan'dan aşk mektubu
banner206

Abdullah Öcalan, kendisine Şakran Kadın Cezaevi'nden mektup ve fotoğraflarını yollayan kadın tutukluya mektup yazdı.

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan: Benim yaşta birisi için bile aşkın özelleşebileceği, tekilleşebileceği konusunda son derece ihtiyatlıyım...

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, kendisine Şakran Kadın Cezaevi’nden mektup ve fotoğraflarını yollayan kadın tutukluya mektup yazdı.

 

15 yıldır tutuklu bulunan Öcalan, Nesrin Akgül’e yazdığı mektubu kendisiyle görüşmeye gelen HDP heyetiyle yolladı. Öcalan mektubunda aşktan bahsederken kadınlara bazı tavsiyelerde de bulundu. Mektup terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir haber ajansında da yayınlandı.

 

‘Sevgili Nesrin Akgül’

Vatan Gazetesi'ndeki habere göre; işte Öcalan’ın yazdığı mektubun bazı bölümleri:

 

“Sevgili Nesrin Akgül, en son alanınızdan 5’li çekilmiş iki farklı fotoğrafla birlikte ilettiğiniz mesajları aldım. Hepinize cevap veremediğim için umarım kadın yoldaşlar beni mazur görür. Tüm cezaevlerinden başta kadın yoldaşların mektup mesajları olmak üzere tüm yapıdaki yoldaşların mektupları benim için son derece anlamlı ve mutlaka çok arzu ettikleri yanıtları vermem gerekirdi. Ama 15 yıl önce bunu denedim. Başarılı olamadığımı görünce kestim.”

 

‘Aşk konusunda ihtiyatlıyım’

“Şahsi mektuplarınızı özenle okudum, hatta hasret bile kaldım. Diğer çok sayıda kadın yoldaşın ki gibi size ilişkin genel yanıt kabilinde bir kaç hususa değineceğim. Birincisi benimle 24 saat yaşama metaforuna ilişkindi. Buna yanıtlarınızı hep anlamlı buldum. Doğru yaklaştığınız kanısındayım. Ne kadar derinlisiniz, orasını bilemem... Kürtler için aşkın imkansızlığından bahsetmiştim. Buna vereceğim şu yaşanan süreçteki yanıt; özgürlük bilincine ve eylemine kalkışan Kürtlerin ve dostlarının aşkı ancak kolektif ve sizlerin de değinmeye çalıştığınız gibi platonik olarak yaşanabileceğidir. Benim yaşta birisi için bile aşkın özelleşebileceği, tekilleşebileceği konusunda son derece ihtiyatlıyım ve bir türlü olumlu cevap veremiyorum.”

 

‘Estetiğe yoğunlaşmalısınız’

Öcalan kendisine gönderilen fotoğraflar için de şu ifadeleri kullanmış: “Genel yapınız için, (Özellikle kadın KCK’li) önümüzdeki dönemde etik ve estetiğe yoğunlaşmalarını önermiştim. Özellikle tarihsel toplumumuza özgü bu mesajı tüm yoldaşlarla paylaşırsınız.”

 

6 yıldır kadın cezaevinde...

Öcalan’a mektup yazan Nesrin Akgül, 2008 yılında Van’da Azadiya Welat gazetesinin bürosuna yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Üzerinden sahte kimlik çıkan Akgül, tutuklu olarak yargılandı ve hakkında örgüt üyesi olmak ve sahte kimlik bulundurmaktan 18 yıl hapis cezası verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195