Title of a News Article

Ödüler Sahiplerini Buldu

.

Ödüler Sahiplerini Buldu
banner206
 Haliliye Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla kent genelinde çeşitli yarışmalar yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen Çanakkale konulu yarışmalar; resim, şiir yazma, kompozisyon, şiir okuma ve bilgi yarışması olarak gerçekleştirildi. Ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda gerçekleştirilen yarışmalardan bilgi yarışması, sadece 8’inci sınıf öğrenciler arasında yapıldı.

 

Yarışmaların sonuçlanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Başkan Fevzi Demirkol ve eşi Adile Demirkol, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, AK Parti teşkilatı üyeleri, bürokratlar, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an Tilaveti okundu ve ardından konuşmalara geçildi.

 

İLCİ, HALİLİYE BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Törende ilk olarak konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Çanakkale ruhunu tam anlamıyla yaşatan Haliliye Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Haliliye Belediyesi tarafından bu yıl ikinci düzenlenen ve geleneksel hale getirilen yarışmaların öğrencilere Çanakkale Zaferi’ni aşılamada önemli bir adım olduğunu söyleyen İlci, dereceye giren öğrencilerin de Çanakkale’ye götürülecek olmasının ödüllerin en büyüğü olduğunu ifade etti.

 

BAŞKAN DEMİRKOL: ÇANAKKALE EBEDE KADAR UNUTULMAYACAKTIR

 

Başkan Fevzi Demirkol ise Çanakkale Zaferi’ni anlatan konuşmasında Haliliye Belediyesi olarak Çanakkale’yi unutturmayacaklarını vurguladı. Bir destan olan Çanakkale’nin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapacaklarını anlatan Başkan Demirkol, Mehmet Akif Ersoy’un da şiirlerinden mısralar okudu.

 

Haliliye Belediyesi olarak geleneksel hale getirdikleri Çanakkale yarışmalarında en önem verdikleri yarışmanın bilgi yarışmaları olduğunu söyleyen Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Haliliye Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve görev süremiz boyunca devam edecek olan Çanakkale Zaferi’nin Çanakkale Destanı’nın her sene kutlamasını yapacağız. Bu kutlamalarda resim, müzik, şiir, kompozisyon ve tiyatroda yarışmalar olacak ama olmazsa olmaz, vazgeçemeyeceğimiz tek husus var; Çanakkale’nin gençlerimize okutulması. Çanakkale ruhunun gençlerimiz tarafından anlaşılması. Bu olmazsa, olmazımızdır. Haliliye Belediyesi olarak Urfa’da ilk defa, konusu Çanakkale olan bir bilgi yarışması düzenledik. Çanakkale ile ilgili gençlerimizin bilgi sahibi olması bizim için çok önemli. Bu amaçla geçen yılda yapmıştık. Bu yıl içerisinde 12 bin adet kitap dağıttık. Şimdi biz bu emaneti sahiplerine, bizim istikbalimiz olan gençlere teslim edeceğiz. Onlarda kendilerinden sonra gelen nesillere teslim edecekler. İnşallah Çanakkale ebede kadar unutulmayacaktır. Çanakkale bir destandır, savaş falan değildi.”

 

İZLEYENLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

 

Konuşmaların ardından Haliliye Belediyesi tarafından hazırlanan Çanakkale konulu videoların gösterimi sunuldu ardından ise müzik öğretmenleri tarafından Çanakkale türküleri okundu. Türkülerin de okunmasıyla birlikte yarışmalarda birinci olan öğrenciler sahneye çıktı. Öğrenciler tarafından okunan Çanakkale şiirleri izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Protokol üyeleri de öğrencileri ayakta alkışladı.

 

ÖDÜLLER DAĞITILDI

 

Programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi. Öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından taktim edildi. Ödül töreninin ardından Başkan Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü hediye takdiminde bulundu.

 

Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

 

KİMLER ÖDÜL ALDI?

 

Haliliye Belediyesi tarafından bu yıl ikinci düzenlenen ortaokullar arasındaki yarışmalarda; resim yarışmasında Müslüm Boz birinci, Esma Kuş ikinci ve Fatma Alma üçüncü, şiir yazmada Ezgi Eylül Yavuz birinci, Ayşe Melek Kurt ikinci ve Zeliha Kapıcı üçüncü, kompozisyon yazmada Sercan Doğan birinci, Dicle Doğan ikinci ve Fatma Zehra Işıkay üçüncü, şiir okumada ise Sümeyye Bire birinci, Emine Fincan ikinci ve Betül Güler üçüncü oldu.

 

Liseler arasında yapılan yarışmalarda ise; resim yarışmasında Fatma Aslan birinci, Hikmet Delibaş ikinci ve Halil Şanlı üçüncü, şiir yazmada Emin Buzlucan birinci, Ahmet Çiftçi ikinci ve Medine İlçektay üçüncü, kompozisyon yazmada Merve Kaya birinci, Rukiye Balcı ikinci ve Beyza Nur Akın üçüncü, şiir okumada ise Merve Subaşı birinci, Zeynep Koçak ikinci ve Salih Atlı üçüncü oldu.

 

Bilgi yarışmalarında da Haliliye İlçesi birinci, Eyyübiye İlçesi ikinci ve Siverek İlçesi üçüncü oldu.

 

Öte yandan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla da kent genelinde 12 bin adet Çanakkale konulu kitap öğrencilere dağıtılmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195