Title of a News Article

Öğrenciler kira fiyatlarından şikâyetçi…

.

Öğrenciler kira fiyatlarından şikâyetçi…
banner206

Basınla toplantıda bir araya gelen Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Barış Yaşar, “öğrencilerden gelen en önemli şikâyet Urfa içindeki kiraların çok yüksek olması. Gerçekten şu anda hatta bu şöyle oluyor. Öğrenci kalıyorsa ev sahipleri daha pahalı veriyorlar” dedi.

Harran Üniversitesi geçtiğimiz günlerde yeni öğrenci konseyi başkanını seçti. Öğrenci konseyi başkanlığına ise Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun ve yine aynı üniversitede yüksek lisans yapan Barış Yaşar seçildi.

Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Barış Yaşar bugün kent genelinde görev yapan yerel basın mensuplarıyla toplantı da bir araya gelerek yapacakları çalışmaları anlattı.

 

YAŞAR: ÖĞRENCİLERİN HİZMETKÂRIDIR, BİR HİZMETÇİSİDİR

Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Barış Yaşar, konsey başkanının öğrencilerin hizmetkârı olduğunu vurgulayarak, “Üniversiteye geldiğim yılda öğrenci arkadaşlarımla tanıştık. Hepimiz hep beraber hareket edeceğiz diye sözleştik. Aynı şekilde öğrenci konsey başkanı üniversite içinde herhangi bir siyasete, herhangi bir siyasi gruba mensup olmadan, ondan sonra herhangi bir ayrım yapmadan Harran Üniversitesi’nde ne kadar öğrenci varsa hepsine adaletli, eşit bir şekilde davranarak Harran Üniversitesi’nde ne kadar öğrenci varsa onların temsilcisi konumundadır. Bir nevi Harran Üniversitesi’ndeki öğrencilerin hizmetkârıdır, bir hizmetçisidir, temsilcisidir. Biz bütün fakülte temsilcilerimizle bir araya geldik, toplantımızı gerçekleştirdik. Bütün fakülte temsilcileri fakültelerindeki sorunları yazıp, bir araya getiriyorlar, sonra bunları dosyalıyoruz, bunları gereken yerlere sunuyoruz. Gerekli sorunların çözülmesi için ilk adımın atılmasını bekliyoruz diye bir karar aldık. Bu şekilde sorunların çözülmesi için biz ilk adımları attık. Öğrencinin bir sorunu varsa, bir sıkıntısı varsa, öğrencinin aklı ve bedeni rahat değilse en temel görevi olan derslerde de pek başarılı olması beklenemez” dedi.

Son olarak öğrencilerden gelen en önemli şikâyet Urfa içindeki kiraların çok yüksek olması diyen Başkan Barış Yaşar şunları söyledi:

“Şu anda bizim en önemli olan şikâyetlerimiz, birinci derecede olan şikâyetimiz, öğrencilerden gelen en önemli şikâyet Urfa içindeki kiraların çok yüksek olması. Gerçekten şu anda hatta bu şöyle oluyor. Öğrenci kalıyorsa ev sahipleri daha pahalı veriyorlar. Hâlbuki çok yanlış bir düşünce, öğrenci için 5 lira bile çok önemlidir. Kiminin geliri vardır, kiminin yoktur, kimisinin ailesinin durumu iyidir. Bazı aileler var ki ne zorluklar çekiyorlar. Ama cebindeki son parayı yolluyor, evladım okusun diyor. Şanlıurfa ki misafirperverliği ile ön plana çıkmış bir şehrimiz, maneviyatı yüksek bir ilimiz, böyle bir durumun burada olması gerçekten çok kötü ve üzücüdür. Öğrenciler hepsi misafir olarak ağırlanmalı ve kiralar biraz düşürülmelidir. Özellikle öğrenci varsa biraz daha düşürmeleri gerekiyor. Ulaşım ile ilgili sorunlarımız geçen sene daha çoktu. Bisikletleri üniversitenin içinde faaliyete koyduktan sonra bu biraz daha azalmaya başladı.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 08:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ev sahibi
Ev sahibi - 7 yıl Önce

Bir evde 4 kişi kalan öğrenciler mi şikayetçi?
Kira 1000 TL olsa bile her birinin ödediği 250 TL.
Eve girip evi harap ediyor öğrenciler.
Yılda alınan kira 12000 TL
Çıkınca 3500 TL lik masraf arkalarında bırakıyorlar.

SIRADAKİ HABER

banner195