Title of a News Article

Öğrenilere, Çanakkale Zaferini anlatan kitap

 Öğrenilere, Çanakkale  Zaferini anlatan kitap
banner206

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında yapılacak olan bilgi yarışması için kent genelindeki bin 500 8. sınıf öğrencisine dağıtılmak üzere İbrahim Artuç'un yazdığı "1915 Çanakkale Savaşı" isimli kitabı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Kitap teslimi için İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'yi ziyaret eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıktığımızın bir göstergesi olarak, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümüyle alakalı etkinlikler düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Metin İlci'nin makamında düzenlenen kitap teslim törenine, Başkan Demirkol'un yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve Haliliye Belediye Meclis üyeleri Abdurrahman Beyaz, Ali Doğan, Erdal Deniz ve Hasan Kaya ile diğer ilgililer katıldı. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle okullarda yapılacak; şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim, tiyatro ve konusu sadece Çanakkale olan bilgi yarışmalarına katılacak olan öğrenciler için hazırlanan "1915 Çanakkale Zaferi" adlı kitabı ilk olarak Milli Eğitim Müdürü İlci'ye takdim eden Başkan Demirkol, Çanakkale'nin savaş olmadığını Çanakkale'nin bir destan olduğunu söyledi.

Bu yıl, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılının kutlanacağını hatırlatan Başkan Demirkol, "Çanakkale destanının tüm Haliliye ve Şanlıurfa'daki tüm öğrencilerin tam manası ile tanıması ve tanıtması, bilmesi ve anlatması yönünde Haliliye Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı nedeniyle etkinlikler düzenlemiş bulunuyoruz. Bu etkinliklerin içinde; şiir okuma ve şiir yazma, resim, kompozisyon ve tiyatro yarışması şeklinde yarışmalarımız var. Ayrıca 8. sınıf öğrencilerimiz için tüm Şanlıurfa genelinde bilgi yarışması tertiplemiş bulunuyoruz. Konusu sadece Çanakkale destanı olan bir bilgi yarışması. Bu bilgi yarışmasını Sayın Metin İlci Bey'in, başında olduğu Milli Eğitim camiası organize etmektedir. Buradan her dalda çıkacak birincileri çeşitli mükâfatlarla ödüllerle ödüllendireceğiz. Ayrıca velilerinin izni alınarak Çanakkale'ye götürerek o havayı teneffüs etmeleri için. Çanakkale sadece savaş değil, Çanakkale savaşında, Çanakkale zaferinde, Çanakkale destanında bir nesil gitmiş, tarihi kaynaklara göre 250 bin şehidimiz var. Çanakkale dolayısıyla savaşta cepheye sürülen Galatasaray Lisesi, İzmir Lisesi, Konya Lisesi ve Mektebi Tıbbiye o sene mezun vermemiş. Öğrencilerimizin ve halkımızın Çanakkale'yi tam manasıyla bilmesi açısından Haliliye Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıktığımızın bir göstergesi olarak, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümüyle alakalı etkinlikler düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

Başkan Fevzi Demirkol, "1915 Çanakkale Zaferi' kitabının bütün kütüphane ve bütün okullara gönderileceğini, yarışmanın konusunun kitaptan alınacağını hatırlattı. Başkan Demirkol ayrıca Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve İl genelinde görev yapan tüm eğitimcilere etkinliklerine tarih bilinci ile sahiplendikleri için teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a öğrenciler ve şehir adına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195