Title of a News Article

Öğretmenlerden ilginç protesto!

Öğretmenlerden ilginç protesto!
banner206
Şanlıurfa'da, bir grup beden eğitimi öğretmeni, teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını ayakkabılarını ters çevirerek protesto etti.

Öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 beden eğitimi öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun yarı yıl tatilinde aldığı karar ile teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılmasını protesto etti. Grup adına konuşan öğretmen Mehmet Mustafa Dağ, ilkokuldan lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersinin son derece önemli olduğunu ve dokunulmaması gerektiğini söyledi. 10 yıldır eğitim sisteminin bir türlü rayına oturmadığını, yaz boz tahtasına döndüğünü ileri süren Dağ, "Günü birlik değişen kanunlar hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Urfa'da olan bir deyim vardır. 'Ayakkabıları ters çevirince içine şeytan ve olumsuzluklar girer' sözüne istinaden bizlerde ayakkabılarımızı ters çevirip Milli Eğitim Bakanlığı'nın içindeki şeytanın çıkması için burada toplandık" dedi.

Açıklamanın ardından ıslıklar eşliğinde spor ayakkabılarını ters çeviren beden eğitimi öğretmenleri daha sonra gözleri kapalı şekilde kaleye gol attı. Öğretmenler protestolarının ardından alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195