Title of a News Article

Önce Erzurum, sonra Urfalılarla buluştu

 Önce Erzurum, sonra Urfalılarla buluştu
banner206

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Erzurum İlini Sevenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ege Bölgesi Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kendisine gelen ziyaret taleplerini "siz gelmeyin, ben size geleyim" diyerek sürpriz yapan Başkan Kocaoğlu, dernek üyeleri ile sohbet etti, sorularını yanıtladı.

Başkan Kocaoğlu'nun ilk durağı Bayraklı Gümüşpala'da da bulunan İzmir Erzurum İlini Sevenler Derneği oldu. Burada dernek başkanı Zinnur Akdağ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, vatandaşlardan gelen kentsel dönüşüm sorularına yanıt verdi. Kadifekale, Uzundere, Aktepe- Emrez, Bayraklı, Ballıkuyu ve Ege Mahallesi olmak üzere 6 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, belediyenin kentsel dönüşümden en ufak bir kar elde etmeyeceğini vurgulayarak, "Sizlerin evi düzelecek, daha geniş alanda oturacaksınız. Yıllar önce yapılması gereken, daha önceki hükümetlerin, senin, benim hatamın olduğu bir olayı düzeltmiş olacağız. Amacımız bu memleketi yaşanabilir hale getirmek" diye konuştu.

 

Kentsel dönüşüm rıza ile olur

Kentsel dönüşümle ilgili seçim öncesi "biz şunu vereceğiz, biz daha fazla vereceğiz" gibi sözlere değinen Başkan Kocaoğlu, vatandaşın durumunun istismar edilerek siyaset yapılamayacağını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birkaç örnek yaptıktan sonra her şeyin daha da netleşeceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Vatandaşımız zaten bize güveniyor. Ama bu örnekler ortaya çıkınca neyin ne kadar alındığını, satıldığını görecek ve daha da fazla güvenecek. Biz birbirimize inanır, güvenir ve samimi olursak kent dönüşümü olur. Bir günde devrilmiyorsun, bir günde kazanmıyorsun. Damla damla yaptığın işler seni yükseltir. Hata yapmamaya, eşit davranmaya, adil olmaya çalışıyoruz. Sırtına bir yük yüklendiyse bu yükü götüreceksin. Ben de öyle yapıyorum" dedi.

 

İsveç'te Palme, İzmir'de Kocaoğlu

Gümüşpala programının ardından Balçova'ya geçen Başkan Kocaoğlu, burada Ege Bölgesi Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Feridun Gökkan ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkanın ziyaretinden büyük şeref duyduklarını ve çok mutlu olduklarını belirten Dernek Başkanı Feridun Gökkan, Alman filozof Friedrich Engels'den bir alıntı yaparak, "Makamların tepesine gelen iki tür insan vardır. Biri iktidarla kişiliğini özdeşleştirir. Bu bir faciadır. Gün gelir o gücün yarattığı iktidar aşağı çekilir ve o kişilik de erozyona uğrar. İkinci tür insan da gücün yarattığı iktidara sırtını döner. Buna benim verebileceğim örnek İsveçli devlet adamı Olof Palme'dir. Ancak bir gün metrodan inerken Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nu gördüm. Bir vatandaş gibi metroda dolaşıyordu. Ne koruması ne havası vardı. Sade bir vatandaş gibiydi. Güçten, iktidardan asla etkilenmeyen bir kişilik olarak dikkatimi çekti. İsveç'te Olof Palme varsa bizim de burada Aziz Başkanımız var. İyi ki varsınız, iyi geldiniz. Siyaset yapanlar başta Aziz Başkanımı örnek alsın, yolları açık olur" diye konuştu.

Dernekleri kongre sonrası ziyaret etmek istediğini dile getiren Başkan Kocaoğlu ise kenti kalkındırmak için gece gündüz çalışarak kalan 4.5 yıllık görev süresini en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195