Title of a News Article

Öncel: Cehaletin Meyvesi Olmaz

 Öncel: Cehaletin Meyvesi Olmaz
banner206

Şanlıurfa “Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER)” ile “Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Gençliği Topluma Kazandırma Derneği” Başkanı Dr. Feridun Öncel, “çağ dışı” diye nitelendirilen örf ve adetlerin toplumdan kaldırılması ve Şanlıurfa’nın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlk olarak Vali Küçükle görüşen Dr. Feridun Öncel, karanlık noktalara ışık tutulması gerektiğini iletti. Çağ dışı kalmış örf ve adetlerin terkedilmesi gerektiğini belirten Dr. Feridun Öncel, Şanlıurfa’da kangrenleşmiş toplumsal hastalık ve olaylara el atıp bu konularda  sorunların tespiti ve çözümü  Vali Küçük ile görüştü.

 

Vali Küçük: Çözüm için paydaşız

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük yaptığı açıklamada “Bugünlerimizi ve yarınlarımızı çok çok yakından ilgilendiren sorunlar olan madde kullanımı, küçük yaştaki evliliklere ve hasım olan aileler arasındaki kan davaları gibi çağdışı sorunların ortadan kaldırılması için Dr. Feridun Öncel’in yapmış olduğu çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. Bu tür derneklerin güçlü hale gelmesi için devlet olarak elimizden geleni yapacaklarını ve bu sorunların çözümü için paydaşız ortağız” dedi.

 

İlci: Eğitimin olmadığı yerde cehalet olur

Dr. Feridun Öncel, sorunlara çözüm için İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile de görüştü. Bir süre yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan İlci, bu tür olayların ortadan kaldırılması için mihenk taşımız birinci çıkış kapımızın eğitim olduğunu vurgulayarak “Eğitimin olmadığı yerde cehalet olur” diye konuştu. İlci,  toplumsal barışı sağlama derneği başkanı Dr. Feridun Öncel’e çalışmalarından ve mücadelesinden dolayı teşekkür ederek birlikte yürüyeceklerinin mesajını verdi.

 

“Cehalete karşı mücadele edeceğiz”

Bu arada Şanlıurfa “Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER)” ile “Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Gençliği Topluma Kazandırma Derneği” Başkanı Dr. Feridun Öncel, cehaletin meyvesinin olmadığını, cehaletten kimsenin bir verim elde edemeyeceğini dile getirip “Çağdışı zihniyete karşı her zaman mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı. Dr. Feridun Öncel, Vali Küçük ile Milli Eğitim Müdür İlci’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195