Title of a News Article

Öncel'den tarihi açıklama

Öncel'den tarihi açıklama
banner206
Misiad Genel Başkanı Feridun Öncel, kurmuş oldukları yeni oluşum ile ilgili bir açıklama yaparak, 'Allah’a şükürler olsun ki, çıktığımız yolda mahçup olmadan yürümeye devam ediyoruz.' Dedi.

Bunun en son delili yüzümüzün akıyla ve baştan beri ilan etmeye çabaladığımız ilkeler doğrultusunda tespit ettiğimiz arkadaşlarımıza verdiğimiz yetki neticesinde açtığımız MİSİAD İzmir Şube Başkanlığımızın açılışıyla zincire bir halka daha eklenmesi olduğunu belirten Genel Başkan Öncel, Açılışımıza zahmet ederek gelen bütün MİSİAD aile fertlerine, gönül dostlarımıza, sevenlerimize ve İzmirlilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Açılışımıza sadece kişiler değil, basın da oldukça ilgi gösterdi. Bu da işaret ediyor ki, tutan MİSİAD mayası artık toplumun ve ülkenin gündemine hak ettiği derecede olmasa bile, ciddi oranda oturmuştur.

Basın mensupları ve dostlarımız demişken, açılışımız akabinde bana yöneltilen bir takım sorulardan ve verdiğim cevaptan bahsetmek istiyorum. Çünkü sadece onlarda kalacak cevapların fazla ehemmiyeti yoktur ve benim ağzımdan çıkacak kelimeleri dikkate alacak her kişiye ulaşması gerekmektedir.

Sorular toplanacak, birleştirilip özetle anlatılacak ve çok basit şekilde ifade edilecek olursa, “Sedat Peker neden açılışınızdaydı, MİSİAD’ın içinde midir, konuşmasıyla ilgili ne diyorsunuz?” şeklindeydi.

Kamuoyunun sözlerimden ve yazılarımdan yakından bildiği gibi, Sedat Peker benim kadim bir dostumdur. Bunu söylemekten zor zamanlarda vazgeçmediğim halen internette ve kitaplarımda bulunan ifadelerden belli olacaktır zaten. Ben onun en sıkıntılı anlarında adına kitap ithaf etmiş bir dostuyum. Yazılarım da ortada, birlikte yaptığımız ziyaretler de herkesin malumu…

Ancak iş MİSİAD ve onunla Sedat Peker alakasına gelince, çok net ifade etmek gerekirse, kendisinin MİSİAD’la bir bağı yoktur. MİSİAD’ın ne yönetim kurulunda, ne diğer karar organlarında ve ne de şubelerinde görev yapmamaktadır. Var demek bir yandan MİSİAD için gece gündüz koşturan arkadaşlarımıza haksızlık olur, hem de Sedat Peker’in kendisine…

Ben prensipleriyle yaşamış ve yaşamakta olan, ömrünün sonuna kadar da bu prensipler çerçevesinde kalmaya yeminli bir insanım. O açıdan dost dediklerim benim nazarımda muteber ve değerli insanlardır. Sözleri, sırf dostum söyledi diye kıymetlidir. Duruşları benden takdir ve saygı görür. Ama hak verirsiniz ki, ne her söze katılmam, ne her yaklaşıma iştirak etmem söz konusu olmaz. Benimle dostlarımın farklı düşündüğü, değişik baktığı çok olmuştur. Kısaca bu konuyla ilgili özetlersek, faaliyetlerimize gelen, açılışlarımıza katılan dostlarımızın sözleri MİSİAD’da vazifeli olmayan diğer kişiler gibi derneğimizin tüzel kişiliğiyle bağlantılı ve o kişiliği bağlayıcı olmaz.

Sedat Peker’in katılımının hepimizi sevindirmiş olması ayrı bir konudur, konuşmasının MİSİAD’ın yaklaşımını ifade etmesi ayrı konudur.

O halde bir kader gibi alnıma yapışan konuya gelmek ve MİSİAD’ı ve misyonunu yeniden tanımlamak gerekecek.

Bunu değişik kıskançlıklarla karşılaştığımızda yapmıştım.

Bunu hasetle bahsedildiğimizde yapmıştım.

Bunu iftirayla yüzyüze geldiğimizde yapmıştım.

Şimdi de konumu, durumu ve uğraşısı farklı olan dostlarımızla ilgili sorularla karşılaştığımız için yapmak zorundayım.

MİSİAD’ı günlük politik faaliyetlerden uzaktır. Yani MİSİAD, bir yandan içinde AK Partili, CHP’li, MHP’li vs. barındırır, diğer yandan AK Partili, MHP’li, CHP’li değildir.

MİSİAD, memleket aşkımızın, devlet sevdamızın, hizmet tutkumuzun yansımasıdır.

MİSİAD, “Ahde vefa” duygusunu temel alır.

Vefa vatan aşkından sonraki bizim en güçlü duygumuzdur…

Coğrafya, ırk, din, eğitim, yetişme tarzı değil, temel kabullerimiz bizi bir araya getirmiştir.

Bu işin temeli, kenetlenmişliğe, inanmışlığa, kardeşliğe dayanır. Çağrımız “Birlik ve Beraberlik İçinde Olmak”, derdimiz, “Parti, Memleket, Anlayış Farkı Gözetmeden Vatanımıza-Devletimize-Milletimize Hizmet Etmek”, prensibimiz, “Kardeşçe ve Dürüstçe Yan Yana Gelmek”tir.

En başında kendimizi tarif ettiğimiz gibi Ahilik yolunda yürümektir. Bunun dışında ön koşulumuz da, hiçbir kaygımız da yoktur.

Birleştirici, bütünleştirici, kucaklaşan, mütevazi, birbirinin eksiğini kapamaya, sevincini paylaşmaya adanmışların ortaklığıdır.

“MİSİAD nedir” diyen olursa böyle tarif ediyoruz.

Biz birbirine, memleketine candan bağlı, çalışkan, hırs taşımayan, arkadaşının hep bir adım daha ileri atmasına arzulu ama kendisi için beklentisiz gayret neferleriyiz.

Beni bilen bilir, işine geldiğinde şöyle, işine gelmediğinde böyle davranacak birisi olmadım. Dostuma dost demekten de çekinmedim şimdiye dek.

Ama Sedat Peker kardeşimin MİSİAD’ın herhangi bir yerinde herhangi bir irtibatı yoktur.

MİSİAD benim tapulu malım değildir ve prensiplerle yaşayacaktır. İfadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195