Title of a News Article

Önen'den mesaj geldi!

 Önen'den mesaj geldi!
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak herkesin bir gün engelli duruma düşebileceğini akıllarından çıkarmayıp, engelli vatandaşlarımıza gerekli desteğin verilmesi gerektiğini ve bu konuda Belediyelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, ‘Dünya Engelliler Günü’ mesajında, bu günün, engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, topluma kazandırılması hususlarındaki girişimlerin güçlendirilmesi, bu alandaki toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

 

Engellilerin de yapabileceği işler vardır

03 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını hatırlatan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturabilmek ancak toplumun her kesimine aynı duyarlılıkla sahip çıkmakla mümkündür. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilik; hukuki, sosyal ve ekonomik yönleri olan çok boyutlu bir konudur. Ülke nüfusunun %12’sini çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlarımız oluşturmakta, onların sorunu hepimizin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Unutmamalıyız ki engellilik kişinin tercihi değildir ve her birey birer engelli adayıdır. Toplumsal duyarlılığı geliştirmek yasalarla mümkün olmayıp sorunlara ortak bakış açısı, ortak akıl anlayışı ve ortak hassasiyet çözümün birer parçasıdır. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır. Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanmaktadır. Engellilere yardımcı olma bilinci aşılanmaya çalışılır. Engelli durumuna düşmemek için iş güvenliği önlemleri anlatılır. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Özellikle engellilerimize iş konusunda Belediyelerimiz başta olmak üzere özel iş yerlerine de büyük görevler düşüyor” dedi.

 

Çalışan engelliler isterlerse erken emekli olabilirler

Yasaların her 100 işçi çalıştıran işyerinin iki sakat işçi çalıştırması zorunluluğunu getirdiğini belirten Önen, “Bütün ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da engelliler korunur. Örneğin ülkemizde çalışan engelliler, gelir vergisini indirimli olarak öderler. Hareketlerini kolaylaştırmak için yurt dışından getirilen araç ve gereçlere gümrük vergisi ödemezler. Çalışan engelliler isterlerse erken emekli olabilirler. Belli toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanırlar. Dolayısıyla onlara yardımcı olmalı, okulda, sokakta gördüğümüz engellilerle alay edilmemelidir. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Engellilere yolda, geçitlerde, taşıt araçlarında yardımcı olalım. Onları üzmemeye, kırmamaya özen gösterelim. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım” diye konuştu.

 

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik veriliyor

Engellilerimizin başta eğitim ve sağlık olmak üzere her alanda özgürce ve rahatça yaşayabilmeleri için her türlü imkanın sunulmaya çalışıldığını belirten Milletvekili Önen, “Türkiye genelinde engelli vatandaşımız evde bakım hizmeti alıyor. Engelli maaşı alan vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. İlgili Bakanlık tarafından engelli ve yaşlımıza sosyal yardım yapılmaktadır. Hükümet olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, her türlü ihtiyaçlarını, taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Devletimiz sosyal bir devlet olmanın gereği olarak eğitim, sağlık ve istihdam gibi haklara ait hizmetleri engelli vatandaşlarına sunmaktadır. Engellilik meselesine günden güne daha çok dikkat çekip farkındalık oluşturarak; bu anlamlı gün vesilesiyle toplumsal duyarlılık, sorumluluk, hassasiyet ve şuurun artması temennisiyle engelli vatandaşlarımıza huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195