Title of a News Article

Onlara da sahip çıkıldı

Onlara da sahip çıkıldı
banner206

 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani'nin sınır hattında bekletilen yaklaşık 10 bin büyük ve küçük baş hayvanın yaşamsal hayatlarını sürdürmeleri için yem ve su ihtiyaçları karşılanıyor.

Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşanan göç dalgasının ardından Suriyelilere her türlü yardımı gerçekleştiren Devlet, Suriyelilerin Hayvanlarına da sahip çıktı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün talimatları ile  Suruç ilçe  Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dün gece ve sabah saatlerinde  Türkiye-Suriye sınır hattında bekletilen büyükbaş ve küçük baş hayvanlara yem ve su verildi. Sınırın  Mürşitpınar, yumurtalık ve Göktepe bölgelerinde  dört gündür bekletilen  hayvanların telef olmaması için harekete geçen Vali İzzetin Küçük, yetkilileri harekete geçirdi. Kısa sürede temin edilen yemler  sınırın diğer tarafından  bekletilen hayvanlara kepçelerle yem atıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarından hortumlarla su takviye gerçekleştirildi.

Suriye'ye bağlı Kobani bölgesinde yaşanan İŞID saldırısından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye'lilere insani yardımlarını sürdürdüklerini belirten Vali İzzettin Küçük' Suriye'li kardeşlerimiz sınır hattından Türkiye'ye geçiş yaparken, beraberinde hayvanlarını ve mallarını getirenlerde oldu. Ancak Hayvanların geçişine izin vermedik. Çünkü bir salgın hasatlık tehlikesi olma ihtimali söz konusu olabilir.  Suriyelilerin hayvanlarını kontrol altına aldık. Bu hayvanların yaşamsal mücadelesini sürdürmeleri için yem ve su ihtiyaçları vardı. Bunları temin ettik. Sınırın diğer tarafından hayvanlarının başında bekleyenlere bir çağrıda bulunduk,Hayvanlarınıı satmak isteyenlere değeri karşılığında parasını vererek alabileceğimizi ifade ettik, 'dedi.

Suruç ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Murat Yahlizade tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 20 ton yem ve su temin edilerek sınır hattında bekletilen hayvanlara dağıtımı gerçekleşiyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195