Title of a News Article

Operasyon tıp merkezlerine sıçradı

Operasyon tıp merkezlerine sıçradı
banner206

Şanlıurfa ve ilçelerinde bulunan 35 tıp merkezinin yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle SGK ile sözleşmeleri fesih edildi.

Bir süre önce Şanlıurfa’da bulunan OSM, Edassa, Ursu, Akademia özel hastaneleriyle sözleşme yenilemeyen SGK’nın tıp merkezleriyle sözleşme yenilenip yenilemeyeceği merak ediliyordu. 2013 yılında savcılık, emniyet ve SGK müfettişlerince ortaklaşa yürütülen soruşturma neticesinde yaklaşık 800 trilyon yolsuzluk yaptığı ileri sürülen Şanlıurfa’daki tıp merkezleriyle ilgili dün kesin karar verildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu  Başkanlığının da yakından takip ettiği Şanlıurfa’daki büyük vurguna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dur dedi.

Türkiye’de en fazla tıp merkezinin bulunduğu Şanlıurfa’da vatandaşların T.C. kimlik bilgileriyle hayali iş ve işlem yapan tıp merkezlerinin haksız bir şekilde elde ettiği paraların büyük bir bölümünü Feto-PKK örgütlerine aktartıldığını tespit eden savcılık ve emniyetin raporları doğrultusun da dün gece itibariyle tıp merkezi ile SGK arasında yeni sözleşme imzalanmadı ve tıp merkezlerinin sözleşmeleri fesih edildi.  Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa’da 2 milyon 800 bin kişinin tıp merkezlerinin acil servislerine giderek tedavi edildiği raporlandığı soruşturma kapsamında son 3 yılda Şanlıurfa’da 800 trilyonluk bir vurgun yapıldığı ileri sürüldü.

Öte yandan Gaziantep'teki tüm TIP merkezlerininde kapatıldığı ve bu merkezlerin yetkilileriyle ilgili adli soruşturmanın da başlatıldığı öğrenildi.  

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195