Title of a News Article

Orhan:"Irkçı Kürt yetişiyor". ..

.

Orhan:
banner206
Söz Bitmeden programına AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan konuk oldu. Kobani provokasyonunu değerlendiren Orhan, Kürt ırkçı gençlerin yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan 24’te yayınlanan Söz Bitmeden programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elif Çakır’ın sunduğu programda Kürt sorununa ilişkin Türkiye’nin çok büyük reformlar yaptığını belirten Milletvekili Orhan, çevre ülkelerin de Kürt vatandaşları olduğunu ama Kürtler ile ilgili hiçbir reform yapmadığını belirtti. Orhan; “Bu coğrafyadaki Kürt sorununu iyi okumak gerek. İran’da, Suriye’de, Irak’ta, Türkiye’de kürt sorunu var. Türkiye’nin ‘bu sorunu çözün’ şeklinde üzerine gelen ülkeler, bu ülkelerin hiçbirine bugüne kadar bir serzenişte bulunmadı.” ifadelerini kullandı.  

KÜRT VATANDAŞLARIMIZ İRAN’DA ASILAN KÜRTLERİ DÜŞÜNMELİ

Özellikle İran’da Kürt’lere yönelik baskının sürdüğünü belirten Gülşen Orhan, dünyanın buna seyirci kaldığını söyledi. Programda Orhan şunları kaydetti: “İran’da insan hakları temelli eksiklikler var. İran’da bırakın ana dilde eğitimin konuşulması, orada Kürtlerin bir kimliği dahi yok. Buradaki toplumsal olayları Kürtler’in de Türkler’in de çok iyi tahlil etmesi gerekiyor. 12 yılda Türkiye’de Kürt sorunu ile alakalı yapılan reformların on binde bir tanesi bile söz konusu bile değil. Fakat bugün İran, Kürt sorununun hamisi olarak bin yıl düşünseniz bir araya gelemeyeceğiniz ülkeler ile ittifak kurabiliyor. İsrail için ‘Esed’in düşmesi İsrail’in çıkarları için terstir’ mesajını Kobani olayları üzerinden veriyor. İran bir başka mesajında ise  ‘Oradaki Kürtler mazlum durumda, bir katliam yaşanıyor. Türkiye buna duyarsız kalıyor” diyor. Ortalama günde 5 Kürdü asan bir devlet ideolojisi, Kobani’deki Kürtler’in hamisi kesiliyor. Bu bile Kürt vatandaşlarımızın düşünmesi gereken bir tablodur.”

PYD KOBANİ’DE TÜM ETKNİK YAPIYI YOK ETTİ

Kobani’de PYD’nin çelişkili politikalarını da anlatan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Esed’in PYD’nin yönetiminde olan bölgelerde devlet dairelerinde çalışanların maaşını ödediğini iddia etti. Gülşen Orhan; “Kobani’de 3 sene içinde binlerce insan öldü. Ama PYD ne yaptı? Tek adam olma tek ideoloji, tek fikir olma yolunda baskıyla oradaki bütün etnik yapıyı yok etti. 1 gecede Esed şehirlerini boşaltıp PYD’ye teslim etti. Bu bir şeye karşılık verildi. Kaşına gözüne hayran olduğundan değil. Oradaki başkaldırıyı, demokratikleşmeyi, baskıya karşı koyanların mukavemetini kırmak için yapıldı. Bir nevi oradaki insanların hepsine ihanet etmiş oldu. Şu an Esed’in PYD’ye bıraktığı yerleşim yerlerinde bulunan devlet dairelerinde çalışanların paralarını Esed yönetiminin verdiği söyleniyor. Havaalanından Esed’in uçakları gidip insanları bombalıyor ama güvenliğini PYD sağlıyor. Bu son derece tezat bir durum değil mi?” şeklinde konuştu.

KÜRT SİYASETÇİLER ÇOK SORUMSUZ DAVRANDI

Kobani olaylarını da değerlendiren Gülşen Orhan, Kürt siyasetinin bu olaylarda büyük sorumluluğu olduğunu vurguladı. Orhan; “Siyasiler sorumludur. Büyük bir kitle sizin ağzınızdan çıkacak sözlere bakıyorsa, o zaman konuşmalarınıza çok dikkat etmelisiniz. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz. Bu tehlikeli bu kadar önemli süreçten geçerken, sabotaj dinamiklerinin çok olduğu bir yerde bu kadar sorumsuz konuşulmamalıydı. Her ailede bir acı var. Bir keder var. Bunlar 100 yıl geçse dahi bitmez. Daha kötüsünü yaşayan insanlar bugün görüyorlar çünkü çocukları büyüyor. Böylesine acı bir miras var. Bu mirası siz ağzınızla hesaplaşmaya götürdüğünüz zaman altından kalkamazsınız. Çok önemli bir sürecin hakikaten zora girmesine neden olursunuz.” dedi.

ÖLDÜRENLER NEDEN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

Kobani olaylarında cinayet işleyenlerin neden öldürdüğünü bilmediklerini de belirten Gülşen Orhan, Kürt ırkçı gençlerin yetiştirildiğinin altını çizdi. Orhan şöyle konuştu: “Kobani olaylarında insanları öldüren, yakan yıkan insanlar inanın neden bunu yaptığını bilmiyor. Yüzünde maskesi, elinde molotofu olan provokatörlerden bahsetmiyorum. Siyasetçi ‘sokağa inin derse’ birileri de onları ilgili yerlere götürür. Ama o giden çoluk çocuk bunu niye yaptığını bilmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 arkadaşımla beraber okula gitmişim, seçim sandığına bakıyorum. Orada gezerken bir HDP yöneticisi ‘sen buraya gelemezsin’ diye bağırdı. Bir anda kalabalık oluştu ve insanlar alkışlarla protesto gösterisi yaparak saldırıya geçti. Çocuklar hemen ellerine taş aldı ve atmaya başladı. Belki de oradaki birçok insan benim milletvekili olduğumu bile bilmiyordu. Arabaya yetişinceye kadar 150’ye yakın kişi toplandı. Böylece neden olduğunu bilmeden bir kitle psikolojisi oluşturuldu. Türkiye’de yıllarca sistem, Türk ırkçı gençler yetiştirmeye çalıştı. Şimdi aynısını doğuda Kürt ırkçı gençler yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu sağlıklı bir toplumun oluşmasına engel oluyor.”  

LEYLA ZANA BU SÜREÇTE KONUŞMALI

Sessiz kalan Kürt siyasetçileri de değerlendiren Gülşen Orhan, Leyla Zana’nın bu süreçte konuşması gerektiğini ifade etti. Orhan şu ifadeleri kullandı: “Bazı sessiz Kürt siyasetçiler konuşmalı. Leyla Zana doğrularından taviz vermeyen bir insan. Kendisine saygı duyuyorum. Sesi şu an çok çıkmıyor. Bence aklı selim düşünen, Kürt halkının taleplerini realiteden uzaklaşmadan Türkiye toplumuna entegre ederek konuşan bir siyasetçi. Bunun içinde en büyük bedeli ödemiştir. Bana göre gelmiş geçmiş, en çok konuşması gereken bu işi bilen isimlerden bir tanesidir Leyla Zana. Bugün itibariyle Kürt siyasetçiler hem insanları sokağa döküp, yanlış yaptıklarını da kabul etmeleri gerekiyor. Çünkü kitleleri kontrol edemediklerini kendileri bizzat söylüyor. Kontrol edemiyorsan kitleyi, senin kontrolünün dışındaysa eleştir. Ama sen çıkıp onu aktivist, gösterici olarak lanse ettiğin zaman çelişkiye düşersin.” 

Programın sonunda Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan Feqiye Teyran’ın Ay Dilbere parçasını seslendirdi. Orhan’ın sesi oldukça dikkat çekiciydi.  

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195