Title of a News Article

Ortadoğu'da bile böylesi yok!

Ortadoğu'da bile böylesi yok!
banner206

Ortadoğu'nun en büyük, Avrupa'nın sayılı merkezlerinden biri olarak hizmet verecek olan GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAPTEM), bugün düzenlenen törenle açıldı.

GAP Projesiyle birlikte sulamaya açılan ve açılacak bölgelerdeki eğitici ve çiftçileri eğitmek. Ulusal ve uluslararası tarımsal eğitimler düzenleyerek teorik ve uygulamalı bir eğitim merkezi olmak amacıyla 2011 yılında temeli atılan GAPTEM, bugün itibariyle resmen hizmete girdi. GAPTEM’in açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Ziraat Mühendisleri Şanlıurfa Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Urfa İl Koordinatörlüğü tarafından çiftçilere yüzde 50 hibeyle verilen 132 traktörün anahtar teslimi yapıldı. Daha sonra protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesi ile GAPTEM hizmete açıldı.

Açılışın ardından konferans salonunda bir toplantı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı hizmetleri anlatan slayt sunumu ile devam etti.

 

Küçük: GAPTEM, Urfa’ya bolluk getirecek

Programda bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; çok önemli bir eseri hizmete çiftçilerin hizmetine sunduklarını dile getirerek, tesisin bundan sonra Şanlıurfa’ya bolluk getireceğini kaydetti. Açılan tesisin bölgeye yapılan tarımsal yatırımları budan böyle daha da değerlendireceğini de sözlerine ekleyen Vali Küçük, tarım ve hayvancılık sektörünün bu tesisle birlikte gerçek bir beyne kavuştuğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda Vali İzzettin Küçük açılışı gerçekleştirilen tesiste emeği geçenlere teşekkür ederek: “Başta Sayın Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; tesisin ilimize, bölgemize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.  

 

Güvenç: “Artık tesislerimiz inşaat halinde kalmıyor”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de, GAPTEM’i 3 yıl içerisinde bitirip hizmete sunmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Artık tesislerimiz, yatırımlarımız senelerce inşaat halinde kalmıyor, temel atılınca bitiş zamanını konuşuyoruz ve o verilen sürede de tesisleri bitirerek sektörü insanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu tesisin önemini her geçen gün daha iyi anlayacağız, daha iyi idrak edeceğiz. Bölgemizin böyle tesislere ne kadar ihtiyacı olduğunu her geçen gün fark edeceğiz” diye ifade etti.

“Ülkemizin en önemli sorunu üretimi arttırmak, yokluğu yoksulluğu yenmek, ülke ekonomisini her alanda ve her sektörde büyütmek Dünya lideri ülkeler arasında sokmak” diyen Güvenç, konuşmasında şunları kaydetti:

“Dünya lideri ülkeler arasında olabilmek için çok güçlü bir ekonomimiz olacak. Ekonominiz olmadan hemen her sektörde ihracat yapmadan, var olmadan bugünkü dünyada yeriniz yok; İçe kapanırsınız, geriye gidersiniz ülkeler sizle oynarlar.”

 

Arzu: Dünya’da tarımda 5. büyük ekonomi haline geleceğiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu da, yaptığı konuşmada, GAPTEM’in açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye, 10 yılda nereden nereye geldi. Devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşıyoruz. Dolayısıyla bugüne kadar yaptığımız çok şey olduğuna inanıyoruz. Ama önümüzde de çok uzun bir mesafe olduğunu kabul ediyoruz. Çünkü Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi: 2023 hedefimiz, 40 Milyar Dolar ihracat, 150 Milyar Dolar tarımda gayrisafi milli hâsıla, 80 Milyonu doyuracağız, 50 Milyon turisti doyuracağız ve Dünya’da tarımda 5. büyük ekonomi haline geleceğiz. Bunun için yaptığımız çok şeyler var ama yapmamız da gereken çok işler var.”

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, GAPTEM’in açılışının yapılmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını vurgulayarak, bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından GAP Tarımsal Eğitim Merkezinin yapımında emeği geçenlere Vali İzzettin Küçük tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Bu arada İmam Bakır Mahallesinde bulunan 12 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen GAPTEM’de; 529 kişilik konferans salonu, otuzar kişilik beş adet derslik, 48 kişilik çift kişilik oda, sekiz adet süit oda, 150 kişilik açık kafeterya, 300 kişilik havuz başı restoran ve 180 araçlık otoparkın bulunduğu bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195