Title of a News Article

OSB'nin sıkıntılarını dile getirdi

OSB'nin sıkıntılarını dile getirdi
banner206

Transfomax ve Korkut Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda OSB Katılımcı Kurul Başkanı Mehmet Korkut Polat, Şanlıurfa’nın sahip olduğu genç nüfusa dikkat çekerek, gerekli yatırımların yapılmasına vurgu yaptı.

OSB’de yaşanın sıkıntıları ve arsa yetersizliğini gündeme getiren Polat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “ Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehriyiz diye övünüyoruz ama eğer gerekli girişimleri yapmazsak işsizliğin sonuçlarına hep beraber katlanacağız. Son 1 haftada yaşadığımız üzücü intiharların bir kısmı da maalesef sonuçlardan biridir. İşsizliği önleyecek olan yatırımcılara ve OSB’ye ne yazık ki gerekli ilgi gösterilmiyor ve sahipsiz bırakılıyoruz. Sanayicimiz desteklenirse ilimizdeki işsizlik büyük oranda azalır ve işsizliğin sonuçlarından olan intihar olayları da yaşanmaz.

OSB’DEKİ SU SIKINTISI

OSB’miz su sıkıntısı çekiyor. İlave alana çok ihtiyaç olmasına rağmen su ve altyapı yatırımlarının yetersizliği nedeniyle ilave alan açılamamaktadır. İlave alan ve altyapı ile ilgili çabalarımız maliyetlerin yüksek olması gerekçe gösterilerek sonuçsuz kalmaktadır.

ARSA SORUNU

Şu anda OSB’de arsalar bitti ve yatırım yapma talebiyle 50 adet başvuru bulunmaktadır. Bu yeni fabrikaların açılıp gençlerimizin istihdam edilmesi için süratlice altyapının bitirilmesi ve ilave alan açılması gerekmektedir.

EK İSTİHDAM SEÇENEĞİ

Açılacak yeni ilave alan ile birlikte 30.000 işsiz kardeşimize ek istihdam sağlanacağı öngörülmektedir. İş dünyasının önü açılırsa işsizlik en düşük seviyeye iner. Gün şehir için gençler için el ele verip istihdam seferberliği yaratma günüdür.” urfapusula

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195