Title of a News Article

OTTOMANDA İSTİŞARE İÇİN TOPLANDILAR.

TBB BELEDİYE AKADEMİSİ HALİLİYE BELEDİYESİ İÇİN ANLATTI

OTTOMANDA İSTİŞARE İÇİN TOPLANDILAR.
banner206

 

Haliliye Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi'nin Hatay'da organize ettiği Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı'na katıldı. 2 gün boyunca devam eden toplantının ilk gününde  Belediye Meclisi'nin görev ve yetkileri, meclis toplantısı ve kararları; ikinci gününde ise Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin görev ve paylaşımları ile bilgi edinme yolları komisyonlar ve mevzuata dair bilgiler paylaşıldı.

 

TBB Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen'in verdiği eğitimlere, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ile bazı birim amirleri de katıldı.

 

DEMİRKOL: "BİLENLERDEN OLMAYA GELDİK!"

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol eğitim programlarının bir tatil programı veya ezber olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, programı bir öğrenme azmi ve isteği olarak yorumladı.

 

Demirkol konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"'De ki; bilenlerle bilmeyenler hiç bir olur mu?' Bilenlerden olmaya geldik. Bilmiyorsanız ehline sorunuz. Sizler gibi bu işin ehli, üstad-ı azam olanlara sormaya geldik. İlim Çin'de de olsa arayınız. Çin'e değil, 300 km mesafeye geldik. Yine aynı şekilde, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Bu emeğiniz, bu çalışmanızı, evinizi iş yerinizi terk etmenizi, bizim nazarımızda ve Haliliye Halkının tüm nezninde makbul olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu ilim yolunda, ilim tahsil eden talebeye de her hangi bir şekilde ecel mukadder olursa şehittir hükmündedir. Bu bakımdan biz bunu sadece bir mevzuat eğitimi olarak değil, ilim eğitimi olarak alıyoruz. Ayrıca sizler emek verdiniz, epeyi bir mesafe kat ettiniz, işinizi bıraktınız yalnız bu emeğinizin boşa gitmediğini ve inşallah bizim yapacağımız çalışmalarda eserinizi göreceksiniz. Nasıl ki Horasan'dan, Buhara'dan, Kerkük'ten, Ahmet Yesevi ve Ahmet Yesevi'nin öğrettikleri eğer yola çıkmışsa, bir irşat vazifesine başlamışsa bunun tesiri şimdi ve binlerce yıl sonrasında da devam edecek. Eğer o seferler olmamış olsaydı, o yolculuklar olmamış olsaydı, Yunus Emre olmayacaktı. Tabduk Emre olmayacaktı. Hacı Bektaş-ı Veli olmayacaktı. Mevlana olmayacaktı ve bunlardan müstezih ve bunlardan faydalanmış insanlar olmayacaktı. O bakımdan bu yolculuğunuz, yine bizce makbuldür."

 

EĞİTİM HALİLİYE'NİN OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ

Haliliye Belediye'sinde daha önce de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli tarihlerde personel eğitimleri, mevzuat eğitimleri verilmiş, deneyimlerin paylaşımları adına fuar ve organizasyonlara da katılımlar sağlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195