Title of a News Article

Özbadem ''Ezildik''

Siverek Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi basın açıklaması düzenledi.

Özbadem ''Ezildik''
banner206

 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Cudi Paşa Caddesi üzerinde bulunan Eğitim-Sen binasında platform basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Nuray Özbadem yaptı.

Özbadem, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler erkek egemen toplumun, devletin yok saydığı, köleleştirdiği kadınlarız. Ailemizde, işyerimizde ve kendi toprağımızda ezildik, sömürüldük. Dilimiz, kimliğimiz yok sayıldı. Kadın kimliğimiz reddedildi. Bayan, kız, hanımefendi gibi kavramlarla kadını erkek egemen sistem içine hapseden; iffetli eş, fedakar anne, hasta bakıcı haline getirildik. Görünmeyen ev içi emeğimizi pekiştirildi, aynı zamanda değersizleştirildi. Namus kavramını kadın cinselliği ile özdeş gören sistemde, bedenimiz, irademiz erkek egemen toplumun malı sayıldı. Kendi Topraklarımızda rehin yaşadık, zorunlu göçün ve kirli savaşın bedelini en ağır biz ödedik. Tacizcilerimiz, tecavüzcülerimiz toplum ve devlet tarafından ödüllendirildi. Artık yeter bizler erkek egemen kapitalist toplumun bize dayattığı her türlü sömürü ve baskıyı reddediyoruz."

Siverek Kadın platformu 1 Mart ile 8 Mart arasında çeşitli etkinler yapacak.

Siverek Kadın Platformu üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından Hayriye Mahallesi'nde bulunan tekstil atölyesinde bulunan kadınlara karanfil dağıttı. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195