Title of a News Article

Özgecan için yürüdüler

 Özgecan için yürüdüler
banner206

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından Özgecan Aslan için yürüyüş düzenlendi.

UĞUR BUDAK
Mersin’in Tarsus İlçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetine tepkiler devam ediyor. Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından Özgecan Aslan için Ali Şelli Parkı’ndan Ahmet Bahçivan İş Merkezi’ne kadar yürüyüş düzenlendi. HDP, CHP, SES Sendikası, Eğitim Sen Sendikası, İHD, TMMOB ve benzeri sivil toplum örgütlerinin de desteklediği yürüyüşe, CHP İl Başkanı Ömer Karakeçili, HDP İl Başkanı Rıdvan Yavuz, Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Yusuf Ziya Üçkök, derneğin eski başkanı Kemal Atalar ve çok sayıda kişi katıldı. Ali Şelli Parkı’nda toplanan kalabalık, Özgecan Aslan’ın fotoğrafları ve ‘Yasta değil isyandayız’, ‘Tecavüze, tacize dur’, ‘Özgen’in katili AKP’nin paketi’, ‘Hepimiz Özgeyiz’ yazılı dövizlerle yürüyüşe başladı. ‘Özgecan onurumuzdur’, ‘Susma sustukça sıra gelecek’ ve ‘Kadına şiddete hayır’ ve benzeri sloganlar atarak Ahmet Bahçivan İş Merkezi’ne gelen kalabalık, bir dakikalık sayı duruşunda bulundu. Daha sonra Alevi Kültür Dernekleri eski Şube Başkanı Kemal Atalar tarafından yapılan basın açıklamasında, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ile gündeme gelen kadına yönelik şiddetin son bulması ve kadınlara gereken değerin verilmesi gerektiği belirtildi.

Atalar, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti Devletin teşvik etmekte olduğunu iddia ederek, “Bir ülkede bu topluma bırakılan bu davranış bozukluğu tahrik ve tacize zemin hazırlayan bir olgunun sonucunda başka nasıl bir toplumdan bekleyebilirsiniz ki? Mümkün değil ama mahkemeler ‘tecavüz tamamlanmamıştır bu nedenle fiil ekip aşamasında olmuştur’ diyerek verilen cezalarda indirimler, tahrik sonucu indirimler ve cezaların ortadan kaldırılması gibi bir yargılama usulüyle hareket edildiği sürece tecavüz edilen kadınlarımızın kendileri tahrik ettikleri için onların kaçınılmaz son kendileri istemeseydi olmazdı anlayışını yerleştirildiği bu ülkede, kadın cinayetlerin önüne geçmenin mantığı, mantalitesini hiçbir vatandaşta aramak çok da akıllıca bir davranış olmaz. Çünkü devlet yönetimi bunu teşvik etmekte ve uygulamaktadır. Bunun önüne geçmek lazım, bu anlayışı yıkmak lazım” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 23:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Atalar Bir Can
Kemal Atalar Bir Can - 9 yıl Önce

Alevi-kızılbaş Türkmen toplumu kendine yakışanı yaptı, anlayışında,inancında, dünya görüşünde kadının yerinin ölüm olmadığı, tecavüz olmadığı, kadın-erkek eşitliği ve özgür anlayış ,karşılıklı sevgi,saygı ve hoş görünün olduğu bir inanç toplumundan beklenende, kadının ırkı, dili olmadığı, İNSAN varlığının yaşam hakkı olduğu noktasında,birlik olarak bu duyarlılığı göstermek gerektiğini ve buna tüm halkın destek olması gerektiğini bildirdik. teşekkürler herkese.

SIRADAKİ HABER

banner195