Title of a News Article

Özyavuz: Bu bir darbedir

Özyavuz: Bu bir darbedir
banner206

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, DEDAŞ tarafından Şanlıurfa’da çiftçilerin kullandığı elektriğin kesilmesini TBMM’de gündeme getirerek, ürünün suya ihtiyacı olduğu dönemde DEDAŞ’ın bu uygulamasının hem üreticiye hem de milli sermayeye vurulan bir darbe olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’da son günlerde çiftçilerin yaşadığı elektrik sorununu bu kez MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi.

TBMM’de konuşma yapan Özyavuz, Şanlıurfa’da Pompaj sistemiyle  arazi sulaması yapan pamuk ve mısır üreticilerinin tesislerinde kullanılan enerjinin DEDAŞ tarafından kesilmesinin büyük bir mağduriyete yol açtığını belirterek, şu ifadelere yer verdi;

“Ürünün suya ihtiyacı olduğu dönemde DEDAŞ’ın bu uygulaması hem de üreticiye hem de milli sermayeye vurulan bir darbedir. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerden çıkmaya çalışan çiftçi hayal kırıklığı yaşamış ve çaresizlikten perişan olmuştur. Enerjinin kesilmesi çare değildir. Çiftçi mutlaka desteklenmeli ve bu badireyi atlatmalıdır. Aksi takdirde sosyal patlamalar yaşanacak ve bölgede üretim yapılamayacak durumlar ortaya çıkacaktır. Devlet gerekirse çiftçinin ileride hakkedeceği destekleme priminden kesilmek üzere DEDAŞ’a ödeme yapmalı ve sorunu çözmelidir. Ayrıca bu sorun tüm bölgemizin sorunudur. Dolayısıyla çözülmesi noktasında başta Şanlıurfa olmak üzere tüm bölge milletvekillerinin ortak hareket etmesi gereklidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195