Title of a News Article

Özyavuz'dan bomba açıklamalar...

Özyavuz'dan bomba açıklamalar...
banner206
 MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz yaptığı açıklamada, "İşsizlikle ilgili sıkıntılara bir de özellikle kurumların memur ve işçi alımındaki yanlı davranışları da, adaletsiz davranışları da büyük bir sıkıntı yaşatmakta. Gönül isterdi ki iktidar partisine sürekli en fazla oyu veren Şanlıurfa halkının adil bir şekilde özellikle bu kurumlarda değerlendirip, burada işsiz gezen gençlerimizin bir an önce işe kavuşturulmasıdır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle basın toplantısında bir araya geldi. Burada konuşan Özyavuz, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.Elektrik konusunda yaşanan sorunlara değinen Özyavuz, "Önümüzdeki genel kurul çalışmalarında, Şanlıurfa’nın özellikle ekonomisine çok büyük sekte olan şu an ki hem Organize Sanayi Bölgesinde sanayicimizin sıkıntıya düştüğü, hem çiftçimizin sürekli sıkıntıya düştüğü bu elektrikle ilgili meseleleri tekrar gözden geçirip yetkililerle görüşüp en kısa vadede görüşeceğiz" dedi. 
İŞSİZLİK KONUSU 
Kentteki işsizlik ile ilgili olarak, özellikle kurumların memur ve işçi alımlarında yanlı davrandığını ifade eden Özyavuz, "Bizim temel sorun olarak gördüğümüz şu anda Şanlıurfa’da birinci öncelikli elektrik meselesi, ikincisi de işsizlikle ilgili sıkıntılar. Tabi işsizlikle ilgili sıkıntılara bir de özellikle kurumların memur ve işçi alımındaki yanlı davranışları da, adaletsiz davranışları da büyük bir sıkıntı yaşatmakta. Gönül isterdi ki iktidar partisine sürekli en fazla oyu veren Şanlıurfa halkını adil bir şekilde özellikle bu kurumlarda değerlendirip, burada işsiz gezen gençlerimizin bir an önce işe kavuşturulmasıdır. İnşallah bu adaleti teslim edilmesi konusunda da biz elimizden geleni yapacağız, her türlü gayreti göstereceğiz. Bizim istediğimiz hiçbir yandaşın öncelikli olarak değerlendirilmemesidir. Özellikle eğer işe burada bir fakir kardeşimize öncelik verilmesi, yine yönetici ve idareci konumunda ki insanlarında, kendini kendi alanında yetiştirmiş uzman olmuş ve riyakatı olan insanlardan seçilmesidir. Eğer biz şu an da bizi yönetenlerle ilgili bu adalet sistemini kuramazsak, toplum olarak da yok olmaya mahkumuz. Şanlıurfa halkını yönetenlerin kaliteli insanlar olması gerekiyor. Çünkü kalite hiçbir zaman tesadüf değildir. Bunu özellikle görmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

SİYASİLERE ELEŞTİRİ 
Ankara'da kenti temsil edecek bürokratın kalmadığını, yanlış atamaların buna sebebiyet verdiğini aktaran Özyavuz, "Yine Ankara’da özellikle bizi temsil edecek bürokratlarımız hemen hemen kalmadı diyebilirim. Son dönemdeki yanlış atamalardan dolayı işin ehli insanların oralara atanmaması, orada da tutunamaz duruma getirdi bizi.ben orada Şanlıurfalıların temsilciliğini yapamadılar, hem de hakkaniyetle görevlerini yerine getirmediler. Dolayısıyla şu anda çok büyük bir sıkıntı var, özellikle Şanlıurfa hem siyaset anlamında hem bürokratik alanda çok büyük sıkıntı çekiyor. Ve Urfalıların, Urfa’nın özlediği meselelere hızlı dokunuş ve çözüm noktasında da bir çaresizlik ortaya çıkıyor. Bunların hepsinin yeniden aşılması, yeniden Şanlıurfa’nın bu sorunlarının tekrar gözden geçirilerek, çözümleriyle birlikte taşınması için mutlaka Şanlıurfa’da siyaset yapanların, yerelde ve ulusalda, özellikle mülki amirlerin bir araya gelerek bu meseleleri tartışması, konuşması gerekiyor" sözlerini kullandı.

MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSU 
Bir soru üzerine madde bağımlılığı konusunda bilgiler veren Özyavuz, "Ben söylediğimde üst bir şey koydum şu anda 10 bin ama Urfa'da 200 bin potansiyel. Sizin söyleminizle 55 bin olarak tahmin ediliyor ama bu sadece metropol dediğimiz, büyük şehirde ve büyük ilçelerde hesaplanmıştır. Şimdi eğer Harran ilçesi gibi bir ilçede, Ceylanpınar, Hilvan, Halfeti gibi bir ilçeye de ulaşmışsa bu tehlike daha büyüktür diye düşünüyorum. Belki bir kısmınız göremiyor ama biz görüyoruz özellikle ben dikkat ediyorum. Bu işin müptelası olan insanlar, uyuşturucu parasını bulmak için o kafada bile o arabanın önünde bekliyorlar parayı almak için" diye konuştu.

'VALİLİK VE EMNİYET ÇALIŞMA İÇERİSİNDE' 
Yaptığı açıklamaların ardından eleştirilere maruz kaldığını dile getiren Vekil Özyavuz, "Şanlıurfa’daki birçok sivil toplum kuruluşları, MHP İl Başkanı nasıl böyle bir şey yapar, bu açıklama  Şanlıurfa’nın turizmini sekteler diye görüşler bildirdiler. Biz kendilerine sorunların konuşulması gerektiğini ve  ilerde çok büyük sıkıntılara yol açabileceğini söylemiştik, bizi dinlemediler. Ama bugün Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün de bu çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. Yani biz bunu gündeme getirmedik ama MHP grubu olarak geçmiş dönemlerde de özellikle uyuşturucu kullanımı ve ham maddesi sağlanması noktasında bazı yasakların getirilmesi için TBMM’de özellikle bizim milletvekillerimiz çalışmalar yapmalılar" sözlerine yer verdi.

'MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İÇİN KONUT YAPILMALI' 
Son olarak Şanlıurfa'nın önemli sorunlarından biri olan mevsimlik işçiler noktasına değinen Özyavuz, "Durumlarının iyileştirilmesi noktasında özellikle su ve fiziki olarak yaşayabilecekleri çadırlarının yer düzenlemesi ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreç bundan sonrada devam edecek. Bizim önceliğimiz özellikle mevsimlik işçilerle ilgili Tarım Bakanlığının bir proje başlatarak, onların kalıcı olarak buradan gittikleri zaman ikamet ettirilmeleri, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak konutların yapılması. En fazla mevsimlik işçi Urfa’dan gidiyor. Tabi ileride bu kardeşlerimizin Şanlıurfa’da istihdam edilip, burada kalmalarıyla ilgili çalışmalarımız da olacak. Ama en azından şimdi rahat ettirmek için bunu  yapmamız gerekiyor.

ajansurfa

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195