Title of a News Article

Özyavuz: Yasal işlem başlatacağız

.

Özyavuz: Yasal işlem başlatacağız
banner206
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran(Şanlıurfa) İlave, Revizyon İmar Planı ve Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarının, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldığını belirterek, "Harran imar planında herhangi bir usulsüzlük olmadığı , Şanlıurfa idare mahkemenin 3 kararında   görülmektedir" dedi. Özyavuz, yalan haberlerle kurumlarını zan altında bırakan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Harran’ın İlk Koruma amaçlı imar planının GAP Bölge Kurulu İdaresi Başkanlığı 16.10.1992 tarihinde 3598 sayı ile Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ise 13.11.1992 tarih ve 1181 sayılı kararıyla onaylandığını belirterek, şunları kaydetti;

"1992 yılında yapılan imar planı yetersiz kaldığından, İller Bankası A.Ş. Mekânsal planlama dairesi başkanlığınca 09/05/2014 tarihinde  Harran(Şanlıurfa) Koruma Amaçlı İmar Plan yapımına başlanmıştır.

Harran (Şanlıurfa) İlave, Revizyon İmar Planı ve Koruma Amaçlı İmar Planı, İller Bankası A.Ş. Mekânsal Planlama Dairesi Başkanlığı’nca onaylandıktan sonra, Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü 30.03.2017 tarih 2527 sayılı kararı ile uygun görülmüştür. Koruma kurulunca uygun görülen planlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince 18.05.2017 tarih ve 234 sayılı Meclis kararı ile onaylanmıştır.

Harran (Şanlıurfa) İlave, Revizyon İmar Planı ve Koruma Amaçlı İmar Planı, Bütün kurumlardan uygun görüşler alınarak yapılmıştır.

Yapılan plan çalışması özel statüsü nedeniyle, Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından defalarca yapılan toplantılarda değerlendirilmiş, yine Harran İlçesinin Büyükşehir Belediye Sınırı içerisinde kalmasından dolayı da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince de incelenmiş ve onaylanmıştır.

Harran ilçesinin ihtiyaçlarına göre hazırlanan Planlama alanında, Açık-Yeşil alanlar Mekansal Planlar Yönetmeliği standartlarında kişi başına 10 m² yeşil alan düşecek şekilde planlanmıştır. Planlama çalışması sonrası alandaki açık ve yeşil alan büyüklüğü 38.51 hektardır.

Bahse konu yer ile ilgili Büyükşehir Belediyesine ,Harran Belediyesine ve Kültür Turizm  Bakanlığına  aynı anda açılan dava da ;Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesinin esas 2017/895 , 14/11/2017 tarihinde 28/06/2018 tarihinde ve 08/11/2018  tarihlerinde  2.idare mahkemesi tarafından 3 defa  yürütmenin  durdurulması talebinin İncelenmeksizin reddine karar verilmiştir.(Ek1.3 adet karar)yani 2017 yılında onaylanan  Harran(Şanlıurfa) İlave, Revizyon İmar Planı ve Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmıştır.Harran imar planında herhangi bir usulsüzlük olmadığı , Şanlıurfa idare mahkemenin 3 kararında   görülmektedir.

Ayrıca Bahse konu yerin Mülkiyeti Harran Belediyesine ait olup herhangi bir kişi veya kişilere satışı söz konusu değildir. Taşınmaz üzerine yapılan dükkanlar 2019 yılından İhale yoluyla kiraya verilecektir.

Ayrıca ilçemize, Kurumumuza ve şahsımıza yalan haberlerle zan altında bırakan kişi ve kişiler hakkında yasal işlemler en kısa zamanda başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195