Title of a News Article

Pamukta standart yakalandı

Pamukta standart yakalandı
banner206

 Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Başkanlığında ,Ticaret Borsası,Ticaret ve Sanayi Odası,Ziraat Odası,Çukobirlik,Ticaret İl Müdürlüğü,Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Urün Denetleme Grup Başkanlığında Şanlıurfa'da Pamuğunun Kalitesi’ni Yükseltme amacıyla kurulan "Komisyon”çalışmalarının meyvelerini almaya başladı.

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa’da bulunan Kurum ve Kuruluşların, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek’in de yer aldığı Şanlıurfa'da Pamuğun Kalitesini Yükseltme amacıyla kurulan "Komisyon”nun çalışmaları sonuç verdi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, yaptıkları denetimler sonucunda pamuğun daha temiz ve kaliteli olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Belirli aralıklarla çırçır fabrikalarının bulunduğu bölgelerde çeşitli toplantılar düzenlediklerini hatırlatan Çiçek; Şanlıurfa pamuğunun istedikleri standarda ulaştığını kaydetti.

Çiçek;“Birçok fabrikamızı denetledik. Denetimlerde hiçbir fabrikamızda naylon çuval, naylon bez ve naylon ipliğe rastlamadık, pamuklarımız artık çok temiz toplanıyor. Bizler de Şanlıurfa pamuğunun kalitesini arttırmak için komisyon olarak çok mücadele verdik ve başarıya da ulaşıyoruz. Pamuğumuzun kalitesinin artması için başlattığımız çalışma kapsamında uyarılarımızı dikkate alarak bu sürece katkı sunan tüm çırçırcılara ve pamuk üreticilerine teşekkür ediyor ve kendilerine bol kazançlar diliyorum.”diye konuştu.

Çiçek,Şanlıurfa’da pamukların %70’nin makine ile hasat edildiğini belirterek,Şanlıurfa’da bulunan fabrikaların da aldıkları teşviklerle modernize edildiğini ve daha kaliteli üretim yaptıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195