Title of a News Article

Pankart hedefini buldu

 Pankart hedefini buldu
banner206

Okuldan evine dönerken minibüsün çarpması sonucu ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Çetindağ'ın yaşamını yitirdiği ve halkın yolu kapatarak ‘Ölmek istemiyoruz’ pankartlarıyla eylem yaptığı Uğurlu Beldesi’ne giden Bakan Faruk Çelik, belde halkına bu sorunun çözüleceği sözünü verdi.

Şanlıurfa-Akçakale karayolu üzerindeki kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin nüfuslu Uğurlu Beldesi'nde geçen cuma okuldan çıkan ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Çetindağ, minibüs çarpması sonucu öldü. Küçük çocuğun ölüm haberini alan ve daha önce de aynı yolda çok sayıda kişinin kazalarda ölmesine tepki gösteren belde sakinleri, taş yağmuruna tuttukları minibüsü ateşe verdi. Ulaşıma kapanan yolda gün boyu süren gerginlik jandarmaların iknasıyla sonlandırılmıştı. Olayın olduğu günden bu yana yolu kapatarak karşıdan karşıya geçişlerde kullanılmak üzere beldelerine üst yapılmasını isteyen vatandaşların bu talebine Bakan Çelik’ten olumlu cevap geldi.

Bugün Uğurlu Beldesi’ne giderek bazı AK Partili ailelere AK Parti rozeti takan Bakan Çelik, eylem yapan vatandaşlara da üst geçit sözü verdi.

Bu köyü ayıran yolun çile yolu olmaktan çıkaracaklarını dile getiren Çelik, “Burada Karayolları ile ilgili hiç geciktirmeden ne yapılabilir veya bugüne kadar yapılan çalışmaların neticesini alıp altgeçit mi, dal geç mi yoksa üstten ayaklı geçiş mi nasıl bir çıkış yolu buluyorlarsa o yol üzerinde çalışmayı hızlıca bitirecekler. Burası artık can kaybı yeri değil, çile yeri değil huzurla karşılıklı geçinen yer olacak” dedi.

Bakan Çelik’e Uğur Beldesi ziyaretinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ve Mahmut Kaçar ile AK Parti İl Başkanı AV. Yusuf Eğilmez de eşlik etti.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195