Title of a News Article

Parayı Urfa’ya bıraktı!

.

Parayı Urfa’ya bıraktı!
banner206

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bir kişi, 'terör örgütüyle bağın var’ iddiasıyla kendisini arayan telefon dolandırıcılarına 2 bin 250 Euro ve 800 TL'sini kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, Yavuzeli ilçesi Sarılar mahallesinde ikamet eden M.Ç. isimli bir kişi, 2 Şubat 2016 tarihinde telefon ile dolandırıldığı iddiasıyla Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek müracaatta bulundu. M.Ç. isimli vatandaş ifadesinde, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişinin telefon ile arayarak, terör örgütüne yardım ettiği ve bu sebeple hakkında soruşturma başlatacaklarını belirttiği ve “evde ne kadar paran varsa al gel seni bu işten kurtaralım’’ dediğini iddia etti. Telefon görüşmesi sonucu endişeye kapılan M.Ç.’nin evinde bulunan 2 bin 250 Euro ve 800 TL parayı alarak Şanlıurfa ilinde bilmediği bir noktaya bıraktığı öğrenildi.

 

YETKİLİLER UYARIYOR

Yetkililer çok yaygın olan dolandırıcılık yöntemine karşı halkın, polis ve jandarma ekiplerince broşür ve bilgilendirme toplantıları ile sürekli uyarıldığını, uyarılara rağmen dolandırıcıların hala insanları dolandırdığına dikkat çekti. Kendisini polis, asker ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişilere kesinlikle inanılmamasını, polis, asker ve cumhuriyet savcısının insanlardan asla para istemeyeceğini belirterek, vatandaşların daha dikkatli olmalarını, bu tür konularda aranmaları halinde hemen 155 veya 156 ihbar hatlarını arayarak bilgi vermelerini ya da en yakın güvenlik güçlerine müracaat etmeleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195