Title of a News Article

Paşa Urfa’nın gururu oldu

.

Paşa Urfa’nın gururu oldu
banner206

Darbe Girişimi gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kritik görevlerde bulunup da darbecilere karşı dik duran komutanlardan birisi de Urfalı Korgeneral Kemal Alataş oldu. Emekli olan paşa İçişleri Bakanı tarafından şiltle ödüllendirildi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından tarihe kara leke olarak geçen komutanlar hak ettikleri cezayı almak için sıralarını beklerken, darbeye karşı dik duranlar da ödüllendirilmeye başlandı. Jandarma Genel Komutan yardımcısıyken korgeneral rütbesinde 4. yılını tamamladığı için emekli olan Kemal Alataş da 15 Temmuz gecesine ait geride temiz bir sicil bıraktığı için ödül alanlardan oldu. Alataş’ı makamında ağırlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, kendisine hem şilt takdim etti hem de önümüzdeki süreçlerde birikimlerinden istifade etmek istediğini iletti. 

 

O GECE ALATAŞ PAŞANIN TAVRI NASIL OLMUŞTU?

Korgeneral Kemal Alataş, 15 Temmuz darbeye teşebbüs gecesi, Türkiye genelindeki tüm jandarma birliklerini ikaz ederek darbecilerin emrine uymamalarını sağlamış ve hiçbir jandarma birliği fiili olarak darbeye iştirak etmemişti. Darbeyi önleyici gerekli her türlü tedbiri alarak darbenin püskürtülmesinde önemli rol üstlenen Korgeneral Kemal Alataş, aynı akşam saat 11.30 ile 01.00 arası İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile görüşerek Jandarma birliklerini kontrol altına aldıklarını bildirip, gerekli bilgileri anında aktarmıştı. Korgenerallik görevindeki 4 yıllık bekleme süresini tamamlayarak kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılan Alataş Paşa, o geceki darbecilere karşı duruşu nedeniyle ödüllendirildi.

 

DURUŞU, KENDİSİNE ŞİLT GETİRDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala önceki gün Korgeneral Alataş' ı makamında kabul ederek kendisine hizmetlerinden dolayı etti. İçişleri Bakanlığı şiltini de takdim eden Bakan Ala, Alataş’ın birikimlerinden önümüzdeki süreçlerde de istifade etmek istediklerini belirtti.

Kaynak: Ajansurfa

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 18:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİRIZA
ALİRIZA - 8 yıl Önce

TÜM ŞANLIURFALILAR SİZİNLE GURUR DUYUYOR PAŞAM.

SIRADAKİ HABER

banner195