Title of a News Article

Paşinyan'a soğuk duş!

Paşinyan'a soğuk duş!
banner206

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

RUS LİDER İLK KEZ KONUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ bölgesinde yaşananların büyük bir trajedi olduğunu söyleyerek çatışmaların durdurulması çağrısı yaptı. Putin, "Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan büyük endişe duyuyoruz. Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile sürekli temas halindeyiz" dedi. Putin, Rusya'nın bazı anlaşmalar gereği Ermenistan'ı savunmak gibi bir yükümlülüğü olduğunu ancak Azerbaycan'la mevcut savaşın Ermeni topraklarında gerçekleşmediğini dile getirdi.

Öte yandan Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

AZERBAYCAN ORDUSU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Azerbaycan ordusunun Ermenistan'dan kurtardığı Şükürbeyli köyünün görüntüleri yayınlandı.

AZERBAYCAN'DAN SERT KARŞILIK

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusu ile çatışmaların gece boyunca devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 5. Muhrip Alayı savunma alanındaki komuta gözlem noktası tahrip edildi" denildi. Ermenistan'ın bölgedeki bazı askeri birliklerinin mevzileri bırakıp kaçtığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Alınan bilgiye göre düşmanın 1. Motorlu Tüfek Alayı, yiyecek yetersizliğinden dolayı gıda tedariğinde ciddi sorunlar yaşıyor. Sonuç olarak, düşman birliklerinin personeli savaş mevzilerinden ayrıldı ve kaçtı. Diğer birimler de mühimmat ve yakıt ikmaliyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyor."

İKİNCİ DALGA OPERASYONLAR BAŞLADI

Azerbaycan'ın haklı mücadelesi devam ederken, Azerbaycan ordusu dün öğlen saatlerinde ikinci dalga operasyonlarına başladı. Bir dizi tepe ve stratejik bölgeyi işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, geniş çaplı operasyonlarla bölgede etkinliğini artırdı.

Ermenistan sivil yerleşim yerleri hedef alıyorErmenistan sivil yerleşim yerleri hedef alıyor

PETROL BORU HATTINA SALDIRI

Cepheden kaçan ve sivilleri hedef alarak savaş suçu işleyen Ermenistan, daha önce Gence'deki barajı vurmaya çalışarak, Bakü yönetimini zor durumda bırakmak istemişti. Aynı Ermenistan bu sefer de Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'na saldırdı. Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun saat 21.00 sularında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın Yevlah ilinden geçen kısmına füze saldırısı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, saldırının Azerbaycan ordusunca önlendiği kaydedildi. BTC Petrol Boru Hattı'nın Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli rol oynayan büyük stratejik proje olduğu vurgulanan açıklamada, Ermenistan ordusunun saldırısı "terör eylemi" olarak nitelendirildi.

KAYNAK : Haber7

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2020, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195