Title of a News Article

Peşmerge Suruç’ta

.

Peşmerge Suruç’ta
banner206

 



Peşmerge Güçleri Suruç'a Geldi

Kobani'de radikal selefi IŞİD örgütüne karşı savaşacak peşmerge güçleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi.

Kobani'de radikal selefi IŞİD örgütüne karşı savaşacak peşmerge güçleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi. Burada güvenli bir bölgede dinlenmeye çekilen peşmergenin ne zaman Kobani’ye gireceği bilinmiyor. 

Havayoluyla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na gelen peşmergeler, güvenlik önlemleri altında Suruç'a ulaştı. 3 otobüs, 5 TIR, bir ambulans ve birkaç pikapla ilçeye giriş yapan peşmerge konvoyuna güvenlik güçleri eşlik etti. 

Gece 03.00’te Suruç’a giriş yapan peşmerge güçleri sevinç gösterileri ile karşılandı. Suruç’a sığınan bazı Kobanililer konvoya zafer işareti yaparak sevinç gösterisinde bulundu. Bazı araçlar korna çalarak konvoya eşlik etti. Suruç çıkışında yol tutan polis, peşmerge dışında diğer sivil ve basın mensuplarının geçişine izin vermedi. Burada araçlarından inen bazı vatandaşlar halay çekerek peşmergenin gelişini kutladı. Peşmergenin ne zaman Kobani’ye geçeceği ise henüz netlik kazanmadı. 

İddialara göre, peşmerge konvoyunun, Şanlıurfa'nın Suruç 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Askeri Birliği önünde bir süre bekletildikten sonra, Kobani’nin batısında bulunan Yumurtalık sınır hattı karşısından Kobani’ye geçiş yapacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195