Title of a News Article

Pınarbaşı, gözyaşlarıyla Urfa’ya veda etti

.

Pınarbaşı, gözyaşlarıyla Urfa’ya veda etti
banner206

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne tayini çıkan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, bugün düzenlenen törenle kente veda etti. Pınarbaşı, yaptığı veda konuşmasında, “Urfa’ya gelen ağlar, giden ağlar” sözünü hatırlatarak gözyaşlarına hâkim olamazken, ayrıca FETÖ’nün de hain yüzünü açıkladı.

13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten ve son kararname ile tayini Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne çıkan Eyüp Pınarbaşı, bugün İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen vedalaşmanın ardından Urfa’dan ayrıldı.

Vedalaşma programına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediyesi başkan Vekili Ahmet İnan, Haliliye İlçe Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Müdür Pınarbaşı, ilk olarak makamında görevini Şanlıurfa’nın yeni Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’na devretti. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Pınarbaşı’na Şanlıurfa’da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarılar diledi. Vali Tuna, ayrıca yeni müdür Tipioğlu’nu da tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Müdür Pınarbaşı, Şanlıurfa’da yaptıkları çalışmalardan bahsederek, geldiği günden bu yana Fethullahçı Terör Örgütü ile büyük mücadele verdiğini söyledi.

 

Pınarbaşı: Aldığımız önlemlerle zorlu süreci güzel bir şekilde bitirdik  

Şanlıurfa’ya atanmasının 17-25 Aralık Hükümete darbe girişiminden sonra olduğunu belirten Pınarbaşı, “Bu girişimler 15 Temmuz işgal girişiminin öncü sarsıntılarıydı. 7 Şubat MİT krizi, Gezi ayaklanması arkasından 17-25 Aralık kalkışması, 15 Temmuz işgal girişimi. Buradaki başarının altında yatan nedeni birlikteliktir. Biz bu görevi burada yaparken herkesin desteğini aldık, bu destekle başarılı olduk ve burada görev yaptığım süre içerisinde başarımızın altında yatan esas neden FETÖ Terör Örgütünün küresel güçlerin oyuncağı olduğunu ve ülkemize büyük zararlar verebileceği tespit edip ona göre tedbirler almak oldu. Burada Kobani olayları sürecinde Plaka Tanıma Sistemini kapatanlar, devletten maaş alan bizim memurlarımızdı, alınan istihbaratı vermesi gereken birimlere vermeyenler devletten maaş alanlar, 14 yaşındayken devletin alıp yetiştirdiği, yiyip, içirdiği, okuttuğu insanlar devlete, millete zarar vermek için her türlü ihanetin içinde olduğunu biz bu zorlu coğrafyada gördük. Aldığımız önlemlerle bu bütün zorlu süreçleri güzel bir şekilde bitirdik” dedi.

Veda konuşmasında duygulandığını da de belirten Pınarbaşı, “Beni duygulandıran görüntü hem iktidar partisi hem ana muhalefet il başkanı ve MHP İl Başkanının uğurlamaya gelmiş olmasıdır. Bu Türkiye’ye de bir mesajdır, bu Çanakkale ruhu, Yenikapı ruhudur” diye ifade etti.  

Konuşmasında duygulanan Pınarbaşı, “Urfa’ya gelen ağlar, giden ağlar” sözünü hatırlatarak, gözyaşlarına hâkim olamadı.
Görevini devir teslim alan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ise halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:


"Kamu hizmetleri kesintisiz hizmetlerdir. Asayiş ve güvenlik noktasında eksiksiz olması gereken hizmetlerdir. Bizim işimiz vatandaşın can, mal ve öz emniyetini sağlamaktır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle görev yapacağız. Suç işlenmeden önlemek noktasında aldığımız mirası devam ettireceğiz. Önemli bir coğrafyada bulunuyoruz ve ülkemizin içerisinde bulunduğu konjokturlerle kaynaklanan sıkıntılar var ama biz buraya; bu millete, bu devlete, bu bayrağa ve Şanlıurfalılar'a hizmet etmeye geldik. Bayrağı aldığımız noktadan daha üst noktalara taşıyacağız."

 

Müdür Pınarbaşı, daha sonra herkesle tek tek tokalaştıktan sonra Urfa’dan ayrılmak üzere GAP Havalimanı’na hareket etti.

 


Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195