Title of a News Article

Pınarbaşı'ndan yalanlama...

.

Pınarbaşı'ndan yalanlama...
banner206
 Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Belediye Başkanı Av. Faruk Pınarbaşı, ilçede demokrasi yürüyüşünün engellendiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız talimat doğrultusunda bu yolda göğsümüzü gere gere her gece yollara düşüp demokrasimize sahip çıktık ve çıkacağız " dedi.

Belediyenin resmi web sitesinde de yayınladığı basın açıklamasında asılsız ve yetersiz bilgiye dayanan haberlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren  Başkan Pınarbaşı;, şunları kaydetti;

İlkhaber Ajansı web sitesi, facebook ve twitter başta olmak üzere sosyal medya da darbeye karşı toplanan vatandaşları dağıttığımıza dair haberler çıkarılıp algı operasyonu oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bir kaç haber sitesinde Belediye Başkanı ve Birecik Emniyet Müdürlüğü Personeli vatandaşları dağıttı yönünde yapılan haberlerin içeriği yetersiz ve yanlış bilgilere dayanmaktadır.

Vatandaşlarımız;  alınan istihbarat doğrultusunda grup olarak durmamaları, mümkünse dağınık şekilde durmaları konusunda uyarılmışlardır. Bu tamamen onların güvenliği için alınan önlemden ibarettir."

Başkan Pınarbaşı, "Bu nedenle kamuoyuna bu açıklamayı yapma ihtiyacı oluştu." Dedi.

Başkan Pınarbaşı, 15 Temmuz  gecesi saat 03.00"de sokağa çıktıklarını belirterek, söyle devam etti:

"Vatandaşlarımız, Stk mensuplarımız, Hüda Par ilçe Başkanı İbrahim Barlak ve Hüda Par’a mensup üyelerle Ak Parti ilçe binamızın önünde toplanıp demokrasimize sahip çıktık. Ancak, gelen bir istihbarati bilgi doğrultusunda yapılacak bir eylem planının olduğunu öğrendikten sonra önlem almak zorundaydık.

Halkı uyardıktan sonra sabah saat 09.00"da yine  partimizin il binası önünde demokrasi duruşumuzu göstermeye devam edeceğimizi bildirdik."

Halkın can güvenliği için aldıkları önlemin yanlış değerlendirilmesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Başkan Faruk Pınarbaşı,açıklamasını şöyle tamamladı;

"Yayınlanan haberlerde konuşmaların bir kısmının yayınlanması bizleri üzdü. Halkımızın bunlara itibar etmemelerini istiyoruz.

Demokrasimiz için kutlu yürüyüşümüze yine devam ediyoruz. Bunu herkes böyle bilsin.

Allah bu aziz milleti var etsin bizlerle iri etsin diri etsin."

 

Başkomutanımızın izindeyiz:

Demokrasinin önemine ve demokrasiye olan bağlılıklarına da dikkati çeken Başkan Pınarbaşı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz vatandaşlarımızla demokrasi yürüyüşünün her gecesinde Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız talimat doğrultusunda bu yolda göğsümüzü gere gere her gece yollara düşüp demokrasimize sahip çıktık ve çıkacağız."

 

Ak parti ilçe başkanının açıklaması

Bu arada, Ak Parti ilçe Başkanı Hacı Müslüm Kaynarpınar da yaptığı açıklamada,  bu tür haberlerin asılsız olduğunu  bildirdi.

İlçe Başkanı Kaynarpınar, şunları kaydetti:

"İlk günden beri başkanımızla demokrasiye darbe girişimine karşı kararlı duruşumuzu tüm vatandaşlarımız görmüştür. Her daim bu milletle kol kola Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın dönebilirsiniz talimatı vermeden vatandaşlarımızla, Belediye Başkanımızla stk’larla farklı görüşteki siyasi partili kardeşlerimizle demokrasi yürüyüşümüze devam edeceğiz "

Yapılan haberlerle ilgili Birecik Belediye Başkanı Av. Mehmet Faruk Pınarbaşı'ının konuyla ilgili yaptığı açıklama aşağı linke mevcuttur. 

www.birecik.bel.tr/kamuoyuna-duyuru-basin-aciklamasi/

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195