Title of a News Article

PKK'ya ağır darbe...

PKK'ya ağır darbe...
banner206
Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Haftanin'de 9 terörist daha etkisiz hale getirildi.


Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatımızın koordineli çalışması sonucu Irak kuzeyindeki Hakurk ve Haftanin bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 9 PKK’lı terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi" denildi.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ TERÖRİST HEDEF ALINMIŞTI

Öte yandan MİT ve TSK'nın Kandil'deki operasyonunda da terör örgütü PKK'nın kadın yapılanması KJK'nın kırmızı kategoride aranan sorumlusu Ayfer Kordu nokta atışıyla hedef alınmıştı.

EYLÜL'DE TERÖRE AĞIR DARBE

İçişleri Bakanlığı, Eylül ayında terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonlara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakanlık, Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre 92'si ölü, 37'si sağ ile yaralı ve 55'i teslim olmak üzere toplamda 184 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin 9'u sözde üst düzey yöneticisi olduğu bildirildi.


Bakanlık koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları kapsamında Eylül Ayında 7'si büyük, 31'i orta çaplı olmak üzere toplamda bin 357 şehir operasyonu ve 10 bin 38 kırsal operasyonu gerçekleştirildi.

Aynı ay içerisinde teröristlere yardım ve yataklık yapan örgütle irtibatlı olduğu tespit edilen 2 bin 950 şüpheli gözaltın alındı. Bunların da 620'si tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

65 sığınak, barınak ve mağara da bu operasyonlar kapsamında kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında 91'i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 158 silah, 49 mayın/EYP ve 99 el bombası ele geçirildi.

53 kilogramı plastik patlayıcı olmak üzere 26 ton 25 kilogram patlayıcı madde ve 13 bin 566 adet ise muhtelif mühimmat ele geçirildi.

SINIR ÖTESİNDE BİR DARBE DAHA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Zap bölgelerine hava harekatları düzenlendi.

Harekatlarda, bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195