Title of a News Article

PKK’den çok kritik hamle

 PKK’den çok kritik hamle
banner206

Suriye'de IŞİD ile PKK/PYD arasındaki çatışmalar tüm şiddeti ile devam ederken PKK'dan çok kritik bir hamle geldi.

PKK Kuzey Irak ve Türkiye topraklarında konuşlanmış yaklaşık 400 kadar HPG'li bu gece yarısından itibaren Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Kobani'ye ulaştı.

Kobani halkı tarafından şehir merkezinde havaya ateş açılarak büyük bir sevinçle karşılanan yaklaşık 400 kadar PKK'lının, yanlarında uçaksavar, doçka anti tank gibi ağır makineli silahlar getirdikleri öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünün sıfır noktasında bulunan Kobani'de konuşlanan HPG'lilerin, IŞİD'le savaşmak üzere doğu ve batı cephelerine gittikleri belirtildi.

 

'IŞİD 300 PKK/PYD MENSUBUNU KURŞUNA DİZDİ' İDDİASI

Öte yandan IŞİD'in, PKK/PYD ile çatıştığı köylerde esir aldığı yaklaşık 300 kadar PKK/PYD mensubunu, Akçakale'nin Suriye tarafında bulunan Tel Abyad'da kurşuna dizdiği öne sürüldü. Kobani'yi doğu, batı ve güneyden olmak üzere üç koldan kuşatıp yoğun top, tank ve füze saldırısına maruz bırakan IŞİD'in, Kobani'nin doğu köylerinde çatışmada yakaladığı 300 kadar PKK/PYD'liyi üzerleri çıplak olarak yerlerde sürüklediği, Tel Abyad'a götürülen bu kişilerin kurşuna dizildiği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195