Title of a News Article

PKK'nın 2 numarası tehdit etti!

.

PKK'nın 2 numarası tehdit etti!
banner206
 Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat planları üzerine konuşan Murat Karayılan, "Açıkça söyleyeyim: Eğer onlar Rojava'ya müdahale ederlerse biz de onlara ederiz." dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, "Rojava'ya müdahale ederlerse biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye'nin tümü bir savaş sahasına dönüşür" dedi.

Karayılan, Kobani'deki IŞİD katliamını ANF'ye değerlendirerek "Herkes bilmeli ki bu şehitlerimizin kanı da yerde kalmayacaktır; hesabı gerektiği gibi sorulacak ve intikamı alınacaktır" dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, ANF'nin sorularını yanıtladı.

 

ACİL GÖREV APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ

Karayılan, Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin şunları söyledi: "Mücadelemizin gelip dayandığı bu noktada en önemli konu ve acil görev, Önder Apo'nun özgürlüğünün sağlanmasıdır. Özellikle gençliğin ve kadının öncülüğünde gelişen bu süreçte, Önder Apo'nun özgürlüğünü hedefleyen etkinliklere tüm halkımızın ve tüm kurumların bütün güçleriyle katılmaları çağrısını yapıyorum."

 

"ROJAVA'YA MÜDAHALE EDERLERSE, BİZ DE ONLARA EDERİZ, TÜRKİYE SAVAŞ SAHASINA DÖNÜŞÜR"

Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat planlarını da değerlendiren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan şöyle konuştu:

"Diğer bir şey de eğer bugünkü MGK toplantısında veya başka mercilerde Rojava'daki kantonlara müdahale kararını alırlarsa ve böylesi uğursuz bir yönelime girerlerse, bu müdahale Rojava'ya değil, tüm Kürt halkına karşı yapılmış bir müdahale olacaktır. Ha Kobanê'ye müdahale etmişsin, ha Amed'e müdahale etmişsin. Hiç farkı yoktur. Hele hele son 2-3 yılda Rojava ile Kuzey'in bu kadar duygusal bütünleşmesinin olduğu bir ortamda Rojava'ya müdahale etmesi karşısında Kuzey'in duracağını mı düşünüyorlar. Açıkça söyleyeyim: Eğer onlar Rojava'ya müdahale ederlerse biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye'nin tümü bir savaş sahasına dönüşür.

 

"ARTIK SON MERHALEYE GELMİŞ BULUNUYORUZ"

Türkiye yetkilileri bu konuda akıllarını başlarına toplamalı, halkımızın 6-7-8 Ekim'deki kalkışını unutmamalıdır. Halkımızın o büyük başkaldırısını, içinde geliştiği ortamı uygun görmeyen Önder Apo'nun ancak durdurabildiği iyi biliniyor. Açık ki bu halk böyle bir müdahaleye müsaade etmez. Eğer siz Kürtlerle birlikte ortak yaşamak istiyorsanız bu tür şeylerden uzak duracaksınız. Düşmanlığa son vereceksiniz. Artık son merhaleye gelinmiş bulunuyor. Böyle bir müdahale Türkiye'nin bir iç savaşa girmesi müdahalesi olur. Başka bir şey olmaz. Bunu tüm halkımız ve kamuoyu bilmeli; Türk devletini bu tür düşmanca girişimlerden vazgeçirtmek için herkes üzerine düşen sorumlulukların gereğini yerine getirmelidir.

 

"HANİ SİZ 'KÜRT KARDEŞLERİM' DİYORDUNUZ"

Hani siz, 'Kürt kardeşlerim' filan diyordunuz. Peki Rojava'daki 3 milyon Kürdün kendi kendini yönetir hale gelmesinden niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Niye, 'DAİŞ'ten daha tehlikelidir' diyorsunuz? Niye Kobanê'deki bu katliam karşısında göstermelik kınama yaptınız ama aslında seviniyorsunuz? Bu katliamı gündemleştireceğinize, katliamı önleyen güçlere müdahaleyi tartışıyorsunuz. Demek ki siz de katliamdan yanasınız ve siz de bu katliamın içindesiniz.

 

"KİMİ KANDIRIYORSUNUZ, GERÇEK ORTADA"

Şimdi diyor ki 'DAİŞ'le ilişkimiz yok.' Sözde ilişkin yok ama her tarafın ilişki halinde. Her tarafın aynı şeyi söylüyor. Bu kadar hedef göstereceksin ve bu kadar karşıtlık yapacaksın; katliam yaşanacak ama sen katliamı yapanlara değil katliamı önleyenlere karşı müdahale etmeyi tartışacaksın; bir de diyeceksin ki 'ben DAİŞ'le birlikte değilim.' Kimi kandırıyorsunuz! Gerçeğiniz açıkça ortada.

 

"KÜRT HALKI İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLAR"

Kısaca böyle bir müdahale kararı Türkiye için stratejik bir karar olur, Kürt halkı için de yeni bir dönem başlamış olur. Biz bu konuda kimseye yalvaracak değiliz. Kendileri bilir. Yaparlarsa Kürt halkı olarak elbette bizim de yapacaklarımız olur."

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195