Title of a News Article

"PKK/YPG, Sivilleri Hedef Alıyor"

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada terör örgütü PKK/YPG'nin sivil yerleşim alanlarını hedef aldığını ve bazı sivillerin yaralandığını açıkladı.

"PKK/YPG, Sivilleri Hedef Alıyor"
banner206

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada terör örgütü PKK/YPG'nin sivilleri hedef aldığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG’li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı."

NUSAYBİN'E 9 ROKET İSABET ETTİ

Suriye'nin Fırat Nehri'nin doğusundaki teröristlere yönelik ve güvenli bölge oluşturulması amacıyla Barış Planı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte sınır hattında bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesine peş peşe Kamışlı kentinde bulunan YPG'li teröristler tarafından roketler atılmaya başlandı.

Atılan 9 roketten çoğu boş arazilere, biri Yıldırım İlkokulu'na, biri Yeşilkent Mahallesi'nde bulanan Doğan Sitesi'ndeki 5'inci katta bulunan daire ve bir karakola isabet etti. Roketlerin patlamasıyla can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, güvenlik güçleri vatandaşları sınır hattından uzaklaştırıp, inceleme yaptı.

VATANDAŞLARA 'SINIRDAN UZAK DURUN' UYARISI 

Suriye'den peş peşe atılan roketlerin, Nusaybin'e düşmesinin ardından Kaymakamlık tarafından belediye hoparlörleri aracılığıyla vatandaşlara uyarılar yapıldı. Belediye hoparlörlerinde, 'Vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle sınır hattından uzak durmaları ve evlerin zemin katlarında beklemeleri önemle duyurulur' anonsları yapıldı. Bu anonslarla birlikte özellikle sınır hattında yaşayan çoğu vatandaş yanlarına aldıkları bazı kıyafetlerle evlerinden ayrılıp, yakınlarının yanına gitti. Vatandaşlar, can güvenlikleri olmadığı için evlerini terk ettiklerini ve yakınlarının yanında kalacaklarını söyledi.

AKÇAKALE'YE 4 HAVAN MERMİSİ ATILDI

Öte yandan, terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Akçakale’ye 4 havan mermisi atıldı.

İlçe merkezine düşen havan mermileri nedeniyle 17 kişi yaranladı.

Belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. İlçede okullar Pazartesi gününe kadar tatil edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195