Title of a News Article

Polis ile ilgili şok iddia!

Polis ile ilgili şok iddia!
banner206

 ŞANLIURFA'da, kavga eden yeğenini ayırmak istediği sırada polisler tarafından gözaltına alınarak bir mağaraya götürüldüğünü ve burada 4-5 polis tarafından dövüldüğü öne süren 27 yaşındaki Ramazan Kapat, adliyeye giderek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yakubiye Mahallesi'nde dün gece küçük yaştaki çocukların kavga ettiğini gören mahalle sakinleri, durumu polise bildirdi. İddiaya göre; kavgaya karışanlardan 15 yaşındaki E.O. ise dayısı Ramazan Kapat'ı arayıp, yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine polisler, kavgayı sonlandırmaya çalıştı. Kapat ise yeğeni E.O.'yu olay yerinden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada polisler iddiaya göre kavga eden gruba, "Bir daha kavga ederseniz, sizi döveriz" dedi. Polislerin sözüne tepki gösteren Kapat ise gözaltına alındı.

 

MAĞARADA DÖVDÜLER İDDİASI

Polisler tarafından ifade için Sarayönü Polis Merkezi'ne götürülmek üzere polis aracına bindirildiğini söyleyen Ramazan Kapat, Yakubiye Mahallesi'ndeki mağaların bulunduğu alana götürüldüğünü öne sürdü. Kapat, burada 4-5 polis tarafından cop ve tekme- tokatla dövüldüğünü söyledi.

Yaşananların ardından Ramazan Kapat, bugün Şanlıurfa Adliye Sarayı'na giderek, kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Kapat, Savcılıktaki suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mahallede küçük çocuklar kavga etmişti. Bu sırada yeğenim beni arayarak, dayı 'beni dövüyorlar yetiş' diyerek benden yardım istedi. Ben olay yerine yetiştiğim sırada kavga bitmişti. Bu sırada çocuklarla laf tartışması yaptığımız sırada yanımıza bir polis memuru geldi. Bize bir daha kavga ederseniz sizi döveriz uyarısında bulundu. Ben de ona sizin bizi dövmeye hakkınız yok dedim. Ben döverim bekle bakalım diyerek, olay yerine takviye ekip çağırdı. Bu sırada beni polis aracını bindirdiler. 2 ekip aracı Sarayönü Polis Karakoluna gitti. Benim de içinde bulunduğum araçla 2 araç daha mağaraların bulunduğu karanlık yere geçti. Burada beni araçtan indirir indirmez 4-5 kişi bana tekme, cop ve yumruklarla saldırmaya başladılar. Ben kendimi acılar içersinde yerde buldum. Kanlar içerisinde kaldığım için beni hastaneye götürdüler. Burada doktorla görüştükten sonra kafama dikiş atıldı. Ayağımda ve vücudumda dayak izleri bulunmasına rağmen, darp- cebir raporunda vücudumun bazı bölgelerinde ufak çiziklerin olduğu notu düşüldü. Ben hem doktor, hem de beni bu hale getiren polisler hakkında davacıyım. Bunlar beni nasıl dağda, mağarada dövüyorlar. Bunlar eşkıya mı, yoksa polis memuru mu?"

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195